Decizie DNA pentru Toni Greblă - ULTIMĂ ORĂ

Toni Grebla
Toni Grebla

Direacția Națională Anticorupție a luat o decizie de ultimă oră în privința lui Toni Greblă.

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Potrivit sursei citate, Toni Greblă este acuzat de trafic de influență (trei infracțiuni) din care una în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații în formă continuată (13 acte materiale).

De asemenea, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Bîrcină Ion, administrator al mai multor societăți comerciale, Prundianu Mihai, administrator al unei societăți comerciale, Grecu Gheorghe și Dolghi Victor, cetățean din Republica Moldova.

Astfel, în perioada 2010-2015, Toni Greblă care a deținut succesiv funcția de senator și judecător la CCR, ar fi pretins de la omul de afaceri Bîrcină Ion folosease necuvenite constând în asigurarea unui autoturism în valoare de 56.000 de euro și folosirea gratuită a unui post telefonic înregistrat pe o firmă. De asemenea, în octombrie 2012, acesta ar fi fost susținut în campania electorală cu lipirea a 20.000 de afișe și alte materiale electorale în valoare de 9.000 de lei.

În schimbul acestor foloase necuvenite, Greblă i-a promis inculpatului Bîrcină Ion că va interveni și determina diferiți funcționari publici să îndeplinească și să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuțiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bîrcină Ion să obțină contracte comerciale sau alt tip de facilități comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel