Decizia CNCD pentru Băsescu, Ponta, Antonescu și Dragnea, acuzați de discriminare

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a luat, miercuri, o decizie cu privire la declaraţiile făcute de Traian Băsescu, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea despre o viitoare regiune cu populaţie preponderent maghiară. CNCD a decis că acestea nu sunt discriminatorii şi că se înscriu în limitele libertăţii de exprimare.

CNCD a soluţionat sesizarea formulată de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), care i-a reclamat pe preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu. Cei patru erau acuzați de discriminare pe criterii etnice, după ce au făcut unele declaraţii în care îşi exprimau opoziţia faţă de constituirea unei regiuni cu populaţie preponderent maghiară.

Liberă exprimare

În urma deliberărilor, Colegiul director al CNCD, cu unanimitate de voturi, a decis că faptele sesizate nu constituie discriminare, în sensul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000, ci "se încadrează în limitele libertăţii de exprimare prevăzute de art. 2, alin. (8) din acelaşi act normativ".

"Colegiul director a constatat că, în speţă, raportat la conţinutul declaraţiilor, nu există niciun element de incitare împotriva cetăţenilor de etnie maghiară, nu există un pericol evident şi prezent. Declaraţiile părţilor reclamate au avut loc în cadrul dezbaterilor publice cu privire la planul de reorganizare administrativ teritorială a României, subiect de maxim interes public. Având în vedere calitatea părţilor reclamate, de oameni politici, respectiv persoane în funcţii de demnitate publică, rolul acestora are o importanţă deosebită din perspectiva caracterului fundamental al jocului liber al dezbaterii politice într-o societate democratică", se arată în comunicatul CNCD, citat de Mediafax.

Vezi și: Ponta, Băsescu, Dragnea și Antonescu, reclamați de Consiliul Secuiesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel