Decizia care ar putea trimite PNL pe locul patru la alegerile din 2024. Bogdan Chirieac, despre noul USL: Înseamnă că nu ai surprize

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Bogdan Chirieac a explicat care este situația în care PNL ar putea ajunge pe locul 4, așa cum a afirmat consilierului onorific al premierului, Victor Ponta.

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat care ar fi situația în care Partidul Național Liberal ar putea ajunge pe locul 4 în opțiunile românilor pentru alegerile din 2024, așa cum a explicat fostul premier și candidat la prezindențiale, Victor Ponta.

”Dacă se ia decizia impozitării microîntreprinderilor, impozitare care va duce la desființarea lor, ele fiind coloana vertebrală a economiei românești în acest moment, PNL-ul se poate duce și pe locul 4, fiindcă acolo sunt alegători sau electorat mai apropiat de zona liberală.

Dar, există și acest risc. În privința USL-ului, pe care eu îl salut, pe care l-am salutat și când s-a înființat prima dată, a fost o modalitate de a răspunde autoritarismului lui Traina Băsescu, care ducea țara într-o direcție cu totul nedorită, și, în opinia mea a avut un mare succes acel USL. Și da, el a fost desființat la dorința lui Klaus Iohannis.

Eu mă întreb dacă acest USL de acum, USL 2, nu este cumva și în convergență cu dorința partenerilor strategici ai Românei, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, care doresc, așa cum ne dorim și noi, căci e în favoarea României, stabilitate și pe cât posibil prosperitate în această țară.

Deci, stabilitate înseamnă că nu ai surprize. România este ferm de partea Occidentului, cu tot ceea ce trebuie. Sper să fie așa, fiindcă aș fi foarte liniștit să nu ne trezim cu tot felul de lideri, ba unii veniți de la Bruxelles, care au pus România în genunchi, sau alții de pe aici.

Da, USL-ul este o formulă de dorit, dacă mă întrebați”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Victor Ponta: ”Cei care s-au plâns erau peneliștii”

În opinia celui care este actualmente este consilierul onorific al premierului Ciolacu, ”cei de la PNL se tem că ar putea ieși pe locul 4, după PSD, AUR și USR.

Acum am un mare avantaj, oamenii sunt mult mai deschiși cu mine (...), cred că cei de la AUR vor scoate un scor foarte bun pentru că ei sunt antisistem, iar PSD-ul niciodată nu s-a plâns de USL, nici eu, nici Dragnea. Cei care s-au plâns erau peneliștii, unii dintre ei sunt acum europarlamentari. USL-ul s-a rupt când a venit dl Iohannis în PNL”, a afirmat Victor Ponta în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 CNN.

Citește și: Liste comune PSD-PNL la alegerile din 2024. Marcel Ciolacu: Putem veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel