De ce sunt riscante produsele bio. Oricând pot apărea noi decese din cauza E Coli

mini_fasola_mung
mini_fasola_mung

A apărut o nouă ştire, cu titlul „Focarul E.Coli ridică întrebări pentru agricultura ecologică”, despre un focar de E.Coli, din Germania, atribuit mugurilor de fasole cultivate ecologic. Acest focar a îmbolnăvit mii de oameni şi a cauzat moartea a 22 de persoane.

Autor: Roberta Cautiş

Mediul organic umed şi cald, suspectat a fi sursa unor epidemii mortale de E.coli, în Germania, poate produce muguri de fasole delicioşi, dar este, de asemenea, un spaţiu de reproducere ideal pentru bacterii periculoase.

Mugurii de fasole sunt adesea principalii suspecţi în focarele E. coli din toată lumea şi experţii în sănătate spun că nu este nicio surpriză că vânătoarea, pentru sursa tulpinei letale, care a ucis 22 de persoane şi a îmbolnăvit mai mult de 2200, a condus la un fermier de fasole ecologică, scrie scienceblogs.com.

Unii spun că acest caz ridică întrebări cu privire la viitorul metodelor ecologice de creştere.

„Mugurii de fasole sunt, foarte des, cauza unor focare, de pe ambele maluri ale Atlanticului. Este foarte greu să crească igienic şi trebuie să fi extrem de atent să nu îi contaminezi,” a declarat Paul Hunter, profesor de sănătate publică la Universitatea din Marea Britanie, din estul Angliei. "Şi fermele ecologice, cu tot ceea ce implică acestea, în condiţiile în care nu utilizează produse chimice obişnuite şi îngrăşăminte non-organice, implică un risc suplimentar", a adăugat acesta.

O primă problemă este legată de faptul că indicaţiile au fost negative, ceea ce nu înseamnă, însă, că mugurii de fasole nu au fost contaminaţi, ei fiind predispuşi la dezvoltarea bacteriilor organice sau convenţionale.

A doua problemă este că, deşi mugurii de fasole ecologici au fost problema, aceasta nu ar avea absolut nimic de-a face cu marele proiect de agricultură ecologică. Mugurii de fasole nu sunt "de crescătorie" în aceeaşi măsură ca majoritatea produselor alimentare - acestea sunt ţinute într-un mediu cald, umed, aproape întotdeauna înăuntru. Observând că mugurii de fasole sunt un risc, fiind purtători de E. Coli, acest lucru nu are absolut nimic de-a face cu agricultura ecologică în general.

Nu există, de asemenea, nicio dovadă statistică care să demonstreze că mugurii de fasole ecologici au îmbolnăvit mai multe persoane decât cele convenţionale. Unicul şi cel mai mare focar E. coli din istorie, cel din Japonia, a fost legat de creşterea convenţională, industrială a ridichilor. Focarul din Germania este al doilea ca mărime dintotdeauna, iar cea mai mare parte a următoarelor de pe listă sunt asociate cu două lucruri - carnea de vită industrială sau contaminarea apei subterane din producţia industrială, din apropiere de producţia industrială de animale. Şi totuşi, cumva, aceasta nu a ridicat întrebări sau steaguri cu privire la marele sistem de alimentare industrializat.

Într-adevăr, răspândirea unora dintre cele mai urâte forme de boli bacteriene este asociată, în mod direct, cu agricultura industrială. Acum, trebuie să ne confruntăm cu consecinţele prin care bacteriile care provin din aceste medii ne afectează pe toţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel