De ce e obligat Israelul să riposteze la atacul Iranului. Chirieac: Ei iau foarte în serios acest război

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre răspunsul Israelului la atacul Iranului.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat, luni după amiază, la Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, unde a vorbit despre atacul Iranului asupra Israelului și răspunsul acestuia din urmă.

„Cabinetul de război conține membri din toate partidele politice. Dacă Israelul nu ripostează, nu înseamnă că Israelul face pace. Dacă ar fi așa, probabil că Israelul ar spune: E în regulă, hai să ne așezăm la masă!  Până acum, Iranul în permanență a atacat Israelul. Atacul Hamas din 7 octombrie a fost patronat de către Iran, care a sprijinit Hamas. De asemenea, Hezbollah a tras nenumărate rachete în nordul Israelului“, a spus Bogdan Chirieac.

„La înființarea Israelului, Ben Gurion a hotărât ca ultra-ortodocșii să nu facă armată. Erau 400 de tineri atunci. Acum, un ultra-ortodox introduce o lege în Parlament prin care ultra-ortodocșii să facă și ei armată. În Israel toată lumea face armată - și femei, și bărbați. Israelul își mobilizează toate resursele. Ei iau foarte în serios acest război. Nici nu ai cum să-l iei altfel.

Dacă Iranul s-ar gândi să oprească atacurile asupra Israelului, atunci acesta probabil că nu ar mai ataca, însă așa cum stau lucrurile acum, ei trebuie să riposteze - spune Benny Ganz - fiindcă altfel Iranul se va simți obligat, peste o săptămână, să tace din nou. Poate nu de pe teritoriul său, dar folosind organizații teroriste. Deocamdată, Statele Unite nu vor acest război. Pică îngrozitor pentru Joe Biden.“, a mai zis Bogdan Chirieac.

Reamintim că Iranul a atacat Israelul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, lansând sute de drone, rachete balistice și rachete de croazieră. Din fericire, sistemul Iron Dome și-a făcut treaba, iar 99% dintre acestea au fost doborâte înainte să provoace pagube pe teritoriul israelian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel