De ce crede Năstase că prin Cotroceni bântuie o fantomă

Fostul premier Adrian Năstase critică pe blogul personal reacţia unuia dintre consilierii prezidențiali, Iulian Chifu, față de atacul fără precedent al lui Victor Ponta cu privire la telefonul dat de președintele Traian Băsescu medicului Șerban Brădișteanu, cel care are dosar penal pentru favorizarea infractorului. Năstase apreciază că, mai degrabă, ar fi vorba de faptul că o "fantomă bântuie prin Cotroceni" din moment ce "oameni relativ normali, unii dintre ei competenți, serioși, atunci când ajung în preajma lui Băsescu, la Cotroceni, par a se contamina cu obrăznicie și tupeu".

Consemnând că în vremea președintelui Ion Iliescu, consilierii prezidențiali "erau ca un fel de diplomați, ținuți de obligația de rezervă în ceea ce privește manifestările publice", Adrian Năstase notează că, "din păcate, în timpul mandatelor lui Băsescu, consilierii săi, probabil încurajați de locatarul de la Cotroceni, iau parte direct la bătăliile politice".

În opinia fostului premier, "ceea ce este ciudat, este faptul că oameni relativ normali, unii dintre ei competenți, serioși, atunci când ajung în preajma lui Băsescu, la Cotroceni, par a se contamina cu obrăznicie și tupeu", fiind, probabil, vorba, "mai curând de faptul că o fantomă bântuie prin Cotroceni".

Dilema lui Năstase: L-o fi sunat Băsescu pe Brădișteanu și în urmă cu un an?

Ceea ce reproșează Adrian Năstase lui Traian Băsescu nu este faptul că acesta se interesează de starea de sănătate a regelui Cioabă, ci că a recurs chiar la medicul Şerban Brădişteanu. "Faptul că Băsescu a apelat la unul din cei mai buni chirurgi de inimă pentru a-l asista pe Cioabă, dincolo de unele raţiuni electorale, are un fundament uman. Mi se pare însă incredibil faptul de a apela acum la un medic, anchetat şi trimis în judecată de către un apropiat – Daniel Morar – pentru asistenţă acordată unui alt pacient, e adevărat, adversar politic", scrie Adrian Năstase, după care, ironic, vorbește despre dilema pe care o are, legată de ceea ce a urmat tentativei sale de sinucidere din iunie 2012.

"Oare, în urmă cu un an, atunci când mă aflam la Spitalul Floreasca, l-o fi sunat Traian Băsescu pe Şerban Brădişteanu să vadă ce s-a întâmplat cu fostul lui vecin? Nu am informaţii în acest sens. Ştiu doar că a spus public că era vorba de o prefăcătorie, iar fostul său consilier, Monica Macovei, a cerut pedeapsa cu închisoarea pentru Brădişteanu pe motiv de “favorizare a infractorului”. S-o fi gândit, vreodată, Băsescu la starea de spirit a medicului ce trebuie să realizeze, zilnic, operaţii complicate pe inimă, ştiind că urmează să meargă la DNA sau la instanţă?", se întreabă fostul premier.

Ulterior, Adrian Năstase  afirmă că atacul lui Victor Ponta la adresa președintelui Traian Băsescu, după ce acesta i-a cerut medicului Şerban Brădişteanu să meargă în Turcia pentru a-l trata pe "regele romilor", "a pornit probabil din uimire și din revoltă față de un gest fățarnic", și îi atrage atenția consilierului prezidențial Iulian Chifu, că mai înainte de a afirma că este o problemă “modul de exprimare” al premierului, "ar fi putut să constate lipsa de onestitate a celui pe care îl sfătuiește, la Cotroceni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel