David Saranga: Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă. Când văd rachete, încerc să sun acasă

Captură video: Realitatea Plus
Captură video: Realitatea Plus

Ambasadorul Israelului în România a comentat conflictul israeliano-palestinian, care a repornit violent zilele acestea. 

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a mărturisit că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Israel și că de fiecare dată când vede rachete la televizor încearcă să sune acasă pentru a vedea dacă cei dragi lui sunt bine. Oamenii ar sta de obicei în buncăre, de frica unui nou atac.

„Comunitatea internațională trebuie să trimită un mesaj în care să spună că nu se mai poate continua cu o ploaie de rachete asupra țintelor civile. Israelul trebuie să facă tot ce e posibil pentru a-și apăra cetățenii. E un act de terorism din partea islamiștilor de la Hamas. Ce vedem azi în zonă este o escaladare. Vom face tot ce e posibil să gestionăm această situație. Lumea e speriată. Când văd rachete, încerc să sun acasă. Nu e ceva ușor, rudele mele de cele mai multe ori sunt în adăposturi.", a mărturisit David Saranga.

VEZI ȘI: Miracol în conflictul Israel - Fâșia Gaza. Un bebeluș a fost găsit în viață la pieptul mamei sale moarte, sub dărâmături. FOTO / VIDEO

 

"Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă"

David Saranga susține că armata israeliană s-a retras din Fâșia Gaza încă din 2005, iar guvernul de la Ierusalim va face orice să-și apere cetățenii.

"Hamasul are un singur motiv, acela de a șterge Israelul de pe hartă. Acest lucru nu se va întâmpla. Israel s-a retras din Fâșia Gaza din 2005. Orașele din sudul Israelului suferă de această situație din 2005, zi de zi. Guvernul israelian va face ce a făcut până acum, să-i apere pe cetățenii israelieni. Nu e prima dată când avem conflict în Orientul Mijlociu. După ce situația se va calma, turismul va reveni la normal.”, a declarat David Saranga la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Câți români trăiesc în Fâșia Gaza. Aurescu: Nu am primit cereri de asistenţă consulară

Cel puțin 149 de oameni au fost uciși în Gaza de când au început violențele, luni, inclusiv 41 de copii, au declarat oficialii din domeniul sănătății. Israelul a raportat 10 morți, inclusiv doi copii. Delegați din SUA, Egipt și ai Națiunilor Unite au încercat să restabilească calmul, dar nu au obținut semne de progres. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se întâlnească duminică pentru a discuta despre cel mai grav conflict israeliano-palestininian din ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel