Darius Vâlcov va fi plasat în arest la domiciliu

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vălcov, poate fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, procurorii DNA putând contesta decizia Curții Supreme.  

Ce conține minuta ședinței de judecată:

Admite cererea formulată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. În temeiul art. 242 alin. 2 din Codul de procedură penală raportat la art.218 din Codul procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul VÂLCOV DARIUS – BOGDAN cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art.221 alin.1 din Codul de procedură penală, dispune ca inculpatul VÂLCOV DARIUS – BOGDAN să nu părăsească imobilul situat în mun. Slatina, str. Vederii nr. 2, bl. 2, sc. B, et. 3, ap. 7, jud. Olt, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune restricţiilor stabilite de acesta.

În temeiul art. 221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul VÂLCOV DARIUS – BOGDAN are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii şi cu experţii. Conform art. 221 alin. 4 şi 11 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Conform art.221 alin.5 din Codul de procedură penală, pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul unde locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

În temeiul art. 221 alin.8 din Codul de procedură penală, copia prezentei încheieri se va comunica, de îndată, inculpatului VÂLCOV DARIUS – BOGDAN şi autorităţii desemnate cu supravegherea sa, respectiv Poliţia oraşului Slatina, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră.

Dispune punerea în libertate a inculpatului VÂLCOV DARIUS – BOGDAN de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 26/U emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 2 aprilie 2015, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea cererii de înlocuire rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 25 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi procuror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel