Darius Vâlcov, fișă medicală. Chirieac: Aplicare a legii discreţionară

Descriere foto:

Bogdan Chirieac a comentat gestul lui Darius Vâlcov de a face publică fișa medicală a protestatarului Sandi Matei, pe marginea ultimului mesaj ferm transmis de Renate Weber. 

De asemenea, analistul politic a făcut și o paralelă cu nenumăratele cazuri în care, de-a lungul timpului, rechizitoriile unor inculpați au ajuns în presă, înainte ca avocații să le poată citi.

"De principiu, am acelaşi punct de vedere ca cel al doamnei Weber. Avem GDPR, dar eu propun ca, din acest moment, toţi cei care au făcut aşa ceva să demisioneze. Eu îmi aduc aminte că, în România, până la GDPR, apăreau în presă rechizitoriile inculpaţilor cu mult înainte ca avocații lor să citească dosarul.

Din nou, facem o aplicare a legii discreţionară, ne năpustim asupra lui Darius Vâlcov, dar nu luăm niciun fel de măsuri împotriva celor care au săvârşit tot felul de fapte penale, în legătură cu lucrul acesta. Toţi procurorii care au permis scurgerea datelor din dosare în spaţiul public pentru a asigura condamnarea inculpaţilor, cu aceia ce se întâmplă? Au demisionat şi ei? Gazetari care au dat adresele unor oameni politici (...), aceia au avut ceva de suferit? Cei care au comis astfel de fapte să răspundă", a spus Bogdan Chirieac.

Cât despre decizia lui Darius Vâlcov de a face public documentul, dar și despre o posibilă demisie, analistul consideră că, probabil, consilierul premierului "nu şi-a dat seama că va comite o încălcare a legii" și că nu crede că se va întampla așa ceva.

"Asta nu înseamnă că nu se poate lansa în mod serios o dezbatere publică şi, în urma acesteia, de aici încolo, cine mai face atentat la viaţa personală, siguranţa datelor, acela trebuie să răspundă în faţa legii. Poate domnii parlamentari înăspresc legea", a declarat Bogdan Chirieac.

Citește și: Darius Vâlcov, fișă medicală protestatar. Renate Weber: Este un gest mizerabil


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27