Darius Vâlcov: Agenţie de recuperare a prejudiciilor, în atenția Guvernului

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a anunțat  înființarea unei agenţii guvernamentale, separată de ANAF, pentru recuperarea prejudiciilor demonstrate în dosare penale.

Noua agenţie anunţată de Darius Vâlcov în prezenţa lui Victor Ponta, nu va fii subordonată Finanțelor, ci ministrului Justiţiei. Varianta a apărut în Guvern după  bilanţul DNA, atunci când preşedintele Klaus Iohannis a criticat Ministerul Finanţelor arătând că „situaţia din prezent - 10% prejudicii recuperate - este pur şi simplu inacceptabilă".

Imaginea celor 310 milioane de euro - prejudicii demonstrate de procurori în dosare de corupţie - care ar putea reveni statului din care, însă, ANAF a recuperat doar 10%, aşa cum a fost conturată de Laura Codruţa Kovesi şi de preşedintele Klaus Iohannis la bilanţul recent al DNA, ar fi reprezentat, susţine premierul Victor Ponta, „o mică păcăleală". „A fost aşa, o mică păcăleală. N-aţi aflat şi de ce (prejudiciile aduse statului s-au recuperat doar în proporţie de 10%, n.red.). Ne trebuie hotărâri definitive şi irevocabile", a justificat Ponta rezultatele obţinute de Fisc în 2014.

Citește și: Victor Ponta: Dacă l-ar lua procurorii pe Traian Băsescu ar fi bine

Invitat marţi seara la RTV alături de minitrul Finanţelor, Darius Vâlcov, Ponta a anunţat că acesta va prezenta în Guvern o situaţie detaliată a recuperării prejudiciilor şi că intenţionează să înfiinţeze o nouă instituţie care să se ocupe doar de recuperarea acestor prejudicii. „Vom dezvolta o Agenţie, după modelul francez. Va fi Agenţie de recuperare a acestor prejudicii care va funcţiona în subordinea Ministerului Justiţuiei", a spus Vâlcov.

Ministerul Finanțelor a fost criticat public de Iohannis la aceeaşi şedinţă de bilanţ pentru ineficienţă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel