Urmărește emisiunea live


Dăncilă, întâlnire cu Timmermans și Michel Barnier

Dăncilă - Timmermans - foto simbol
Dăncilă - Timmermans - foto simbol

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că miercuri şi joi va efectua o vizită de lucru la Bruxelles.

Viorica Dăncilă va participa la două evenimente dedicate egalităţii de şanse şi promovării drepturilor femeilor şi se va întâlni cu înalţi oficiali europeni, între care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier.

"În următoarele două zile mă voi afla într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru a participa la două evenimente importante dedicate egalităţii de şanse şi promovării drepturilor femeilor. Primul dintre acestea, Consiliul European al Femeilor, este organizat de către Alianţa Europeană a Femeilor şi are loc înaintea reuniunilor Consiliului European. Ediţia din acest an a Consiliului European al Femeilor se desfăşoară în parteneriat cu Preşedinţia României la Consiliul UE şi cu doamnele vicepreşedinte ale Parlamentului European. Dezbaterea este dedicată unei mai bune reprezentări a femeilor în politică, precum şi promovării femeilor în poziţii de conducere", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, în deschiderea şedinţei de guvern.

Şefa Executivului a precizat că al doilea eveniment va fi organizat de Reprezentanţa permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, sub egida Preşedinţiei române a Consiliului UE, şi este dedicat, de asemenea, egalităţii de gen.

"Voi avea, de asemenea, întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai instituţiilor europene, între care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier", a completat Viorica Dăncilă.

Prima reuniune a Consiliului Mediu

Premierul a menţionat că marţi, la Bruxelles, se desfăşoară prima reuniune a Consiliului Mediu, prezidată de miniştrii Graţiela Gavrilescu şi Ioan Deneş.

"În cadrul discuţiilor se va pune accentul asupra investiţiilor durabile, cu respectarea normelor de protecţie a mediului şi utilizarea inteligentă a resurselor naturale ", a explicat Dăncilă.

Prim-ministrul a adăugat că joi şi vineri, tot la Bruxelles, se va desfăşura reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, condusă de miniştrii Carmen Dan şi Tudorel Toader.

"Pe agenda discuţiilor vor fi teme importante privind cooperarea la nivel european în domeniul justiţiei şi siguranţei frontierelor. Se va discuta şi despre sistemul european comun de azil, răspunsul UE la problematica migraţiei şi terorismului", a completat Dăncilă.

Vezi și: Distincție din România pentru Frans Timmermans

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel