Dăncilă, Crețu și Plumb, apel către primari pentru accesarea banilor europeni

Viorica Dăncilă, Corina Crețu și Rovana Plumb la Bacău
Viorica Dăncilă, Corina Crețu și Rovana Plumb la Bacău

Premierul Viorica Dancila, comisarul European Crețu și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-au aflat la Bacău unde au făcut apel către primari despre cum pot fi accesați mai ușor banii europeni, inclusiv direct de la Comisia Europeana.

Conferinta "Investițiile Urbane în Europa: provocare pentru schimbare", organizată de Directia Generală pentru Politica Regionala a Comisiei Europene, la initiativa comisarului european Corina Cretu, organizată la Bacău pentru a aduce mai aproape autoritățile locale de politicile de finanțare din fonduri europene

Comisarul  european,  Corina Cretu, a facut apel la primarii prezenți la reuniune sa apeleze inclusiv la sursele de finanțare puse la dispoziție direct de Comisia Europeana. Este cazul URBIS („Urban Investment Support"), un program menit sa ajute orașele să-și planifice investițiile astfel încât autoritățile locale să aibă mai ușor acces la finanțare, prin dezvoltarea propriilor strategii.

Vezi și: Corina Creţu, fonduri europene: România nu a fost pregătită suficient

A reamintit ca miza politicii de coeziune este reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni, vizita de lucru la Bacau, alaturi de echipa DG Regio, fiind parte a acestui demers de promovare a măsurilor de finanțare care pot contribui la un astfel de obiectiv.

La rândul sau,  premierul Viorica Dancila a vorbit despre initiativele guvernamentale luate deja pentru debirocratizarea procedurilor, subliniind ca acest proces va continua pentru a sprijini beneficiarii de fonduri europene.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene,  a facut apel la primarii prezenți sa transmita punctual dificultățile pe care le intampina în accesarea de fonduri europene, în special în perspectiva viitoarei perioada de programare, prin care "România trebuie sa se asigure ca poate răspunde mai bine și mai aplicat nevoilor locale" .

Același mesaj de corelare pe nevoile locale a fost transmis și de primari, care au punctat ca fiecare oraș are particularitățile sale și ca masurile de finanțare trebuie sa raspunda concret si la obiect acestora. O alta problema semnalată de primarii prezenți a fost lipsa forței de munca și nevoia rezolvării acestei probleme.

La conferinta au fost prezenți inclusiv ministrul Transporturilor, domnul Lucian Sova dar și primarii municipiilor Oradea și Craiova, respectiv domnii Ilie Bolojan si Mihail Genoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel