Corina Creţu, fonduri europene: România nu a fost pregătită suficient

Corina Cretu
Corina Cretu

Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale, a vizitat, luni, câteva obiective cu finanţare europeană.

Corina Creţu, comisarul european pentru politici regionale, aflată la Bacău, a declarat că România nu a fost suficient pregătită să acceseze fonduri europene pentru proiecte de calitate încă din ianuarie 2007, când a aderat la UE. Corina Creţu a mai menţionat ca impedimente în ceea ce priveşte întârzierile acumulate în decursul timpului birocraţia, legislaţia românească suplimentară în domeniu, dar şi contestaţiile în instanţă la licitaţii, cu termene lungi de soluţionare.

"Eu cred că România nu a fost pregătită suficient pentru a accesa aceste fonduri europene cu proiecte de calitate încă de la 1 ianuarie 2007, atunci când a intrat în Uniunea Europeană. Avem foarte multe întârzieri acumulate de-a lungul anilor. Suntem pe teren tot timpul, venim şi tragem semnale de alarmă unde este cazul, tocmai pentru a ajuta. Avem experţi pe teren care ajută autorităţile locale, guvernele României, care, pentru noi, nu au culoare politică. Ne asigurăm că, în toate statele membre, aceşti bani şi această apartenenţă la Uniunea Europeană este maximizată şi este accelerată implementarea pe teren", a declarat comisarul european Corina Creţu.

Aceasta se află, luni şi marţi, la Bacău, pentru a vizita, alături de premierul Viorica Dăncilă, o serie de obiective cu finanţare europeană şi pentru a participa la conferinţa cu tema "Investiţiile urbane în Europa: provocare pentru schimbare".

Vezi şi: Corina Crețu, întrevedere cu Papa Francisc. Comisarul european, la Vatican

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel