Dana Gîrbovan, propunerea PSD la Justiție. Ludovic Orban iese la atac

Ludovic Orban FOTO Agerpres
Ludovic Orban FOTO Agerpres

Dana Gîrbovan este propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei. Ulterior, Dan Barna i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să respingă propunerea. Și Ludovic Orban (PNL) a declarat că propunerile de miniștri sunt dovada orientării anti-occidentale a PSD. El a adăugat că Dana Gîrbovan, susținătoare a OUG 13, a mai fost propusă la Justiție în trecut, însă nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt.

„Propunerea de astăzi a CEx PSD sfidează votul românilor de la referendumul pe teme de justiție, convocat de președintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezintă o încălcare a promisiunii făcute de liderii partidului, imediat după euroalegeri, că nu vor mai interveni în justiție. Potrivit informațiilor din presă, fostul ministru a fost schimbat pentru că a introdus în proiectul de ordonanță de urgență prezentat, recent, prevederi care înăspresc condițiile de eliberare condiționată. Or, oamenii lui Liviu Dragnea din PSD nu doresc ca "Daddy" să stea prea mult la închisoare. (...) PNL consideră că prin aceste propuneri PSD s-a descalificat și arată orientarea anti-occidentală, lipsa de respect față de cetățenii României și faptul că rămâne în continuare prizonierul politicienilor certați cu legea", a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis vineri. „Judecătoarea Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Numele lui Gîrbovan a mai fost vehiculat la Justiție, după demisia lui Florin Iordache la începutul anului 2017. Totuși, nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt. Dana Gîrbovan a fost o susținătoare zgomotoasă a Ordonanței 13 și a modificărilor operate de PSD și ALDE la Legile Justiției și la Codurile Penale, modificări în favoarea grupului infracțional organizat condus de Liviu Dragnea. În timp ce sute de mii de oamenii protestau în stradă împotriva Ordonanței 13, Gîrbovan se războia cu DNA, calificând ancheta instituției pe tema ordonanței drept -un derapaj- și cerea -o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj-", a adăugat Orban.

„De altfel, Gîrbovan a contribuit activ la modificarea Legilor Justiției, alături de Florin Iordache, UNJR fiind singurul ONG acceptat la lucrările Comisiei speciale pentru Legile Justiției. UNJR este o organizație contestată de majoritatea magistraților, iar Dana Gîrbovan s-a evidențiat prin apărarea unor condamnați precum Dan Voiculescu și prin critici vehemente la adresa luptei anticorupție. De asemenea, a atacat instituțiile internaționale care au criticat modificările la Legile Justiției și la Codurile Penale. Dana Gîrbovan este o susținătoare a Secției Speciale de anchetare a magistraților, instituție prin care PSD încearcă să terorizeze magistrații", mai transmite liderul PNL, în comunicatul de presă.

Ludovic Orban critică și nominalizarea lui Iulian Iancu pentru funcția de vicepremier pe probleme economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel