Cuvântul anului 2021 în Dicționarul Cambridge

Cuvântul anului 2021 în Dicționarul Cambridge
Cuvântul anului 2021 în Dicționarul Cambridge

Dicționarul Cambridge și-a dezvăluit cuvântul anului 2021. 

Acesta este 'perseverance' (perseverență), datorită interesului global pentru misiunea NASA pe Marte.

Căutările pentru cuvânt au crescut după ce Roverul Perseverance și-a făcut ultima coborâre pe planeta roșie pe 18 februarie, 'perseverance' având un număr de 30.487 de căutări între 19 și 25 februarie 2021.

A fost căutat pe site-ul Cambridge Dictionary de peste 243.000 de ori la nivel global în 2021.

'Perseverența' este definită de Cambridge Dictionary drept 'efortul continuu de a face sau de a realiza ceva, chiar și atunci când acest lucru este dificil sau durează mult', scrie Oxford mail.co.uk.

VEZI ȘI Roverul american Perseverance a transmis primele rezultate științifice ce vizează căutarea formelor de viață pe Marte.

NASA: Roverul Perseverance a confirmat că Marte a găzduit un lac imens

Roverul Perseverance al NASA confirmă că zonă explorată de vehicul, respectiv Craterul Jezero, a fost într-adevăr un imens lac antic. Roverul Perseverance a descoperit structuri geologice despre care cercetătorii de la NASA și o listă lungă de universități americane și europene spun că ar fi putut fi create doar de un râu care a curs în lac pentru o perioadă lungă de timp. Noile cercetări au fost publicate în jurnalul Science, potrivit descoperă.ro.

Imagini de la distanță cu structurile arată straturi distincte care nu s-ar fi format într-o atmosferă aridă, astfel confirmând că Marte a găzduit lacuri uriașe și chiar oceane similare din punct de vedere geologic cu cele ale Pământului.

Oamenii de știință suspectează de mult timp că în Craterul Jezero a fost cândva un lac, însă nu au putut să-și demonstreze teorie. De asemenea, cercetătorii nu aveau cum să știe dacă apa de la suprafața Planetei Roșii ar fi persistat pentru perioade lungi de timp sau ar fi fost de scurtă durată, fie evaporându-se sau secând la scurt timp după acumulare.

„Fără să se deplaseze nicăieri, roverul a reușit să elucideze una dintre marile necunoscute. Acest crater a fost cândva un lac. Până când am aterizat acolo și am putut confirma că a fost un lac, acest aspect a fost mereu sub semnul întrebării”, a explicat Benjamin Weiss, unul dintre autorii studiului și om de știință la MIT.

Straturile de sedimente vor fi locația perfectă pentru căutarea de fosile antice, având în vedere că mineralele depozitate acolo de un râu sau ghețar ar fi conținut și dovezi ale microbilor sau altor organisme.

„Cel mai surprinzător aspect care a reieșit din aceste imagini este posibila oportunitatea de a surprinde momentul în care acest crater s-a transformat dintr-un mediu locuibil asemănător Pământului în peisajul dezolant pe care îl vedem astăzi. Acești bolovani ar putea fi o evidență a acelei transformări, iar noi nu am mai văzut asta în alte zone de pe Marte”, a adăugat Weiss. Vezi ȘTIREA AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel