Cutremur uriaș în Indonezia. Alertă de tsunami

INFP. CUTREMUR România
INFP. CUTREMUR România

Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,7 s-a produs vineri în largul insulei indoneziene Sulawesi, la câteva ore după ce un alt seism, de o intensitate mai mică, a avut loc în regiune. 

Mişcarea telurică a fost urmată de declanşarea unei alerte pentru tsunami, ridicată de autorităţi la scurt timp, potrivit Reuters. Agenţia de meteorologie din Indonezia a emis o alertă de tsunami pentru locuitorii din provinciile situate în centrul şi vestul Sulawesi, cerându-le rezidenţilor să se refugieze în zonele mai înalte. Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) a revizuit magnitudinea celui de-al doilea seism la 7,5 după estimarea iniţială de 7,7.

Indonezia, țara cutremurelor

Primul cutremur produs vineri a provocat moartea unei persoane şi a dus la rănirea altor zece, distrugând de asemenea câteva locuinţe, potrivit autorităţilor. O serie de cutremure care au avut loc în iulie şi august au ucis aproape 500 de persoane aflate pe insula turistică Lombok, la câteva sute de kilometri sud-vest de Sulawesi. Indonezia, situată pe Inelul de Foc al Pacificului, este afectată în mod frecvent de seisme. În 2004, un cutremur major produs în largul insulei Sumatra (nordul Indoneziei) a provocat un tsunami în Oceanul Indian care a făcut 226.000 de victime din 13 ţări, dintre care peste 120.000 în Indonezia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel