Cutremur în USL. PSD și PNL, în pragul despărțirii

ponta
ponta

Scandal de proporții în USL pe împărțirea ministerelor în Guvernul Ponta II. Audierea miniștrilor a fost suspendată, Ponta a părăsit Parlamentul. Viorel Hrebenciu și Miron Mitrea ar fi  început negocierile cu PP-DD, dar și cu UDMR. Liderul PNL, Crin Antonescu a negat toate aspectele legate de existența unui conflict în USL. Apele au fost limpezi tot timpul în USL, iar Guvernul va rămâne cel stabilit de Victor Ponta, a declarat Crin Antonescu

UPDATE: 20,35

Antonescu: USL face bine, PNL nu a cerut ministere în plus

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, USL face bine, că PNL nu a cerut ministere în plus şi că audierile miniştrilor propuşi vor începe vineri, menţionând că nu au fost întrunite toate condiţiile, inclusiv politice, pentru ca acest lucru să se întâmple joi.

 El a menţionat că nu s-a discutat despre vreun protocol între partidele care vor guvernare pe tema atribuţiilor miniştrilor.

 "Nu am cerut niciun alt minister, nu există şi nu a existat niciun diferend între noi şi PSD", a spus Antonescu, adăugând că nu a existat "nicio bătălie pe autostrăzi".

 Întrebat dacă s-au cerut garanţii, liderul liberal a răspuns: "Nu există niciun fel de discuţie despre niciun fel de garanţie. Am avut o discuţie de principiu în legătură cu detalii privind atribuţiile miniţştrilor. Nu a venit nimeni cu ideea absurdă de a cere garanţii. Încă de la început alianţa s-a bazat sută la sută pe încredere"

 Antonescu a spus că USL s-a construit pe încredere, iar această încredere nu a fost încălcată până acum.

 Antonescu a spus că BPC al PNL s-a reunit joi seară pentru că este bine ca "în atfel de momente" un partid să îşi reunească forurile.

 "În acest BPC nu s-a discutat despre nemulţumiri legate de ministere", a spus Antonescu.

 El a menţionat că nu s-a reuşit ca audierile miniştrilor să aibă loc joi, dar cu toate astea, în aceste zile s-au reuşit multe lucruri.

De asemenea, liderul PNL a declarat că nu crede că PSD ar fi început negocierile cu PP-DD și UDMR.

Cutremur în USL, declanșat, joi seara pe împărțirea banilor din ministere. Liberalii sunt supărați pe premierul Victor Ponta deoarece pe lista miniştrilor care a ajuns joi la Parlament, la Birourile permanente, trei ministere pline fuseseră transformate în ministere delegate, fără ca liberalii să fi fost anunţaţi, fără să fi existat o negociere prealabilă.

Din câte se pare discuția  a plecat de CNADNR, care ar fi urmat să treacă de ma Ministerul Transporturilor la Ministerul Marilor Proiecte, aflat în subordinea lui Dan Șova.

Ponta a plecat din Parlament, iar potrivit surselor, Viorel Hrebenciuc ar fi început negocierile cu partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD. Pe de altă parte, se pare că și UDMR ar fi fost contactat pentru a întruni o majoritate parlamentară din partea PSD.

 Despre implicarea lui  Miron Mitrea în negocierile purtate cu PP-DD și UDMR, acesta a negat acest lucru, într-o intervenție telefonică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel