Curtea Constituțională, în fața unei decizii istorice asupra referendumului

 Câteva ore mai desparte România de luarea unei decizii istorice de către  judecătorii Curții Constituționale, referitoare la validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea președintelui suspendat, Traian Băsescu. Potrivit unor surse din PDL, Curtea Constituțională va lua o decizie de invalidare a referendumului cu cinci voturi la patru, în bătaia de joc a peste șapte milioane de cetățeni care au dorit ca Traian Băsescu să plece de la Cotroceni.

Decizie istorică, marți,  pentru Curtea Constituțională. Plenul Curții se va întruni de la orele 10,00 pentru a lua în dezbatere invalidarea sau validarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

Potrivit unor surse din PDL, judecătorii vor da o decizie de 5 la 4 pentru invalidarea referendumului de la 29 iulie.Vizita lui Traian Băsescu în secuime, la sfârșitul săptămânii trecute, nu a fost întămplătoare, aici, după cât se pare, au avut loc negocieri cu reprezentanții UDMR privind votul dat de judecătorul Uniunii în plenul Curții.

În aceste condiții, de o hotărâre de 5 la 4 dată de Curte, marți, ar putea pasa luarea unei decizii către Parlament, fapt ce nemulțumește vădit PDL și pe Traian Băsescu.

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, era categorică la o decizie la acest scor al Curții, declarând că pentru luarea unei decizii "legea cere 6 la 3, dar vreau să spun că dacă se ia cu 5 la 4, e o soluţie juridică pentru că Constituţia prevede că ultima instituţie care se pronunţă pe referendum, confirmă referendumul, e CCR. Dacă Curtea este în incapacitate să ia o decizie cu 6 la 3, înseamnă că nu avem o decizie, înseamnă că procedura de demitere a eşuat. Punct”, a sublinia fostul ministru al Justiției.

De asemenea, potrivit surselor De Ce News, se pare că judecătorii CCR nu vor lua în calcul la luarea deciziei listele transmise de Guvern, toată această muncă făcută de autoritățile din teritoriu fiind în zadar.

În cazul în care CCR invalidează referendumul, premierul Victor Ponta a declarat că singura  soluţie constituţională este întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, "la masa bucatelor", precizând că el nu va mai încerca un dialog cu actualul preşedinte suspendat pentru că este "păţit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel