Cupa Mondială 2018 în cifre și recorduri

Giroud, singurul atacant care nu a tras niciun șut la poartă, CM 2018
Giroud, singurul atacant care nu a tras niciun șut la poartă, CM 2018

Conform OptaJoe, pagina de Twitter a cotidianului de fotbal Opta Sports, la Campionatul mondiual de Fotbal din Rusia 2018 s-au înregistrat mai multe recorduri, alături de alte evenimente fotbalistice remarcabile, inedite, unice.

* Acesta a fost primul turneu major cu Anglia, în care un jucător de la Liverpool nu a înscris pentru țara sa de la Euro '96.

* Au fost înregistrate nouă goluri câștigătoare în minutul 90 sau mai târziu la Cupa Mondială din 2018 (cu excepția prelungirilor), mai mult decât în orice ediție anterioară a mondialelor.

* A fost o remiză fără gol la Cupa Mondială 2018 (Franța vs Danemarca), cel mai mic număr la orice turneu la Cupa Mondială din 1954, când nu a existat niciuna.

* Cele mai multe assisturi create pentru un coechipier la Cupa Mondială
9 - Neymar către Coutinho
7 - Kieran Trippier către Harry Maguire
6 - Kevin De Bruyne către Eden Hazard

* 73 dintre cele 169 de goluri înscrise la Cupa Mondială 2018 au provenit din faze fixe (43%), cea mai mare rată la orice turneu la Cupa Mondială din 1966.

* Didier Deschamps a devenit a treia persoană care a câștigat Cupa Mondială atât ca jucător cât și ca manager, după Mario Zagallo și Franz Beckenbauer.

* Cu șase goluri, Harry Kane a devenit doar cel de-al doilea jucător englez care a câștigat vreodată Gheata de Aur, după GaryLineker, în 1986.

* Olivier Giroud nu a reușit nici măcar un singur șut la poartă în 546 de minute jucate, inclusiv finala, la această Cupă Mondială, pentru Franța.

* Mario Mandzukic este doar al doilea jucător din istoria Cupei Mondiale, care a înscris un gol și un autogol într-un singur meci, după Ernie Brandts pentru Olanda versus Italia, în 1978.

* Mario Mandzukic a devenit doar al 5-lea jucător care a înscris în finala Cupei Mondiale și a Cupei Europene / Ligii Campionilor, după Ferenc Puskas, Zoltan Czibor, Gerd Muller și Zinedine Zidane.

* Singura echipă care a câștigat o finală a Cupei Mondiale care conducea la pauză a fost Uruguay împotriva Argentinei, în 1930.

* Penalty-ul lui Antoine Griezmann (37:56) a fost primul șut pe poartă în finala împotriva Croației.

* Aceasta este prima finală a Cupei Mondiale cu trei goluri înainte de jumătatea timpului, din 1974 (Germania de Vest 2-1 Olanda).

* Acum au fost 12 autogoluri înscrise la Cupa Mondială 2018, dublu față de cel mai înalt nivel precedent într-un turneu al Cupei Mondiale: șase în 1998.

* Mario Mandzukic este primul jucător care a înscris un autogol într-o finală a Cupei Mondiale.

* Didier Deschamps a luat parte la 4 din 6 finale ale Franței în turnee majore din istoria echipei (Cupa Mondială 1998 și EURO 2000 ca jucător, EURO 2016 și Cupa Mondială 2018 ca manager).

Vezi și: Răzbunare sau neglijență? Ce a pățit președinta Croației după finală


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel