EXCLUSIV  Cum se "joacă" la prezidențiale. Remus Borza, "mâna dreaptă" a lui Ciucă, dezvăluiri: "Presiune mare pe președiniții celor două partide"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Remus Borza, consilierul onorific al lui Nicolae Ciucă, a vorbit despre strategia de la alegerile prezidențiale de anul acesta.

"Sunt partide mari şi PSD, şi PNL... Presiunea este foarte mare pe președinții celor două partide. Cum se văd astăzi lucrurile, fiecare partid va avea un candidat propriu, dar nu exclud şi chiar îmi doresc un candidat comun şi acel candidat să fie preşedintele PNL, domnul Nicolae Ciucă", a spus Remus Borza, la DCNews TV.

Mutarea prezidențialelor în septembrie

"Prima dată, vedeţi, s-au adus localele odată cu europarlamentarele şi s-a procedat corect. Cea mai mare miză, la alegeri, sigur, o au alegerile preşedintelui României, urmate de alegerile locale. Fiecare este interesat în oraşul lui, în comuna lui cine este edilul şi consiliul. Atunci şi rata de participare este mare. Dar, având anul acesta cinci rânduri de alegeri, am fi ajuns, la un moment dat, la o uzură morală a populaţiei chemate în cinci duminici, lăsând la o parte deranjul care s-ar fi produs pe anul şcolar - practic, modulele 2 şi 3 din toamna cestui an ar fi aproape compromise", a mai spus liberalul.

De ce nu s-a comasat un tur de la prezidenţiale cu parlamentarele

"A fost şi asta o variantă (n.r. comasarea unui tur de la prezidenţiale cu parlamentarele), dar dacă aşa s-a agreat să aducem înainte prezidențialele, în septembrie... Probabil datele vor fi 15 cu 29 septembrie - s-au vehiculat alte date", a declarat Remus Borza.

"Trebuie să avem ambiţia de a avea candidaţi proprii peste tot"

"Trebuie să avem această ambiţie de a avea candidaţi proprii peste tot, în toate cele 3.200 de UAT-uri, iar în fiefurile USR, dacă nu avem candidat propriu care să bată actualul edil, atunci sigur că putem merge pe varianta candidatului comun", a punctat liberalul.

"Să vedem cum ieşim pe 9 iunie. Este o soluţie să mergem tot pe liste comune şi la parlamentare, după cum este la fel de viabilă şi varianta în care fiecare să avem un candidat propriu", a mai spus acesta.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel