Cum explică Onțanu deciziile luate în cazul lui Ionuț

ontanu
ontanu

Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a transmis mesajul său cu privire la moartea lui Ionuț Anghel la patru zile de la tragedie. A vorbit despre singurul vinovat- proprietarul terenului privat și a cerut demiterea a două persoane: a directorului general al Poliţiei Locale și a directoarei general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 

La doar două zile de la tragedie, un comunicat al Primăriei Sectorului 2 cerea demiterea lui Aurel Dobrilă, director general al Poliţiei Locale, şi a Isabelei Hurjui, directoare general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Cei doi directori au fost sancţionaţi "pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor ce revin, conform legii, celor două instituţii în legătură cu cazul copilului omorât de câinii comunitari pe terenul unei firme private".

La patru zile de la tragedie a scris, pe Facebook: "Sunt conştient că nu poate fi alinată niciodată durerea părinţilor care şi-au îngropat fiul din cauza neglijenţei criminale a proprietarului terenului din strada Tuzla numărul 50, care nu şi-a respectat obligaţiile ce îi revin, de a-şi împrejmui cu garduri corespunzătoare proprietatea. Potrivit legislaţiei în vigoare, proprietarul este obligat să întreprindă toate măsurile pentru delimitarea terenului pe care îl deţine si să asigure prin toate mijloacele proprietatea pentru evitarea oricăror incidente, iar în cazul de faţă are întreaga răspundere pentru producerea tragicul accident petrecut prin delăsarea de care a dat dovadă".

Într-un final, Neculai Onțanu a hotărât vinovații: directorul Poliției Locale, directoarea DGASPC și proprietarul terenului.

De ce directorul general al Poliției Locale este în post

Despre demiterea directorului general al Poliției Locale, prin intermediul unei televiziuni, s-a arătat că acesta era... în post. Cu privire la această situație, Neculai Onțanu a explicat: "În comunicatul de presă transmis la acea vreme era consemnat clar sancționarea celor doi funcționari și transmiterea către comisia de disciplină a dosarului. Comisia de disciplină poate, conform legii, valida sancțiunea sau aplicarea unei sancțiuni mai mari. Evaluarea la astfel de cazuri urmează o procedură și termene prevăzute de lege pentru ca să se facă o individualizare corectă a responsabilității și eventualei vinovății și să permită celui în cauza posibilitatea formulării apărării. Până când comisia de disciplină nu va da un verdict, este în interiorul termenului stabilit de lege, cei doi funcționari își păstrează, conform legii, funcțiile".

De ce este cerută sancționarea directoarei DGASPC 

Cât despre directoarea DGASPC, demiterea acesteia ar putea fi demisă doar în cazul în care copilul ar fi fost adoptat sau familia se afla sub supravegherea Protecției Copilului. Cu privire la acest subiect, Neculai Onțanu nu a răspuns. Dacă va răspunde, mesajul acestuia va fi publicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel