Cum a comentat SR Stănescu votul din plen pentru referendum

sorin_rosca_stanescu
sorin_rosca_stanescu

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu a comentat, pentru ziare.com, votul parlamentarilor social-democrați, privind propunerea lui Traian Băsescu de declanșare a unui nou referendum pentru trecerea la un Parlament unicameral, cu 300 de membri.

"PSD e un partid mai disciplinat, spre deosebire de PNL, care e un partid mai democrat. PSD e mai disciplinat în raport cu președintele României", a declarat, marți, pentru ziare.com, Sorin Roșca Stănescu.

Acesta a adăugat: "Nu s-a rupt alianța din cauza asta, nu ne deranjează. Fiecare parlamentar e liber să decidă cum vrea și am văzut chiar și reprezentanți de marcă ai PSD, cum e domnul Georgică Severin, care au votat cu liberalii".

Sorin Roșca Stănescu a mai susținut că au existai și ușoare probleme logistice, în condițiile în care votul său împotriva propunerii de referendum nu a fost luat în seama. "Eu stăteam în banca PDL, nici nu s-au uitat la mine. Am stat acolo pentru că am întârziat și nu am vrut să deranjez ședința, acolo erau mai multe locuri libere", a explicat senatorul liberal.

Plenul reunit al Parlamentului a respins, marți, cu 191 de voturi "pentru", 123 "împotrivă" și 69 de abțineri, propunerea președintelui Traian Băsescu de a organiza un referendum pentru Parlamentul unicameral cu maximum 300 de aleşi. Decizia Parlamentului are doar un rol consultativ și nu poate influența decizia președintelui.

Grupurile parlamentare ale PSD și UNPR au votat pentru propunerea președintelui Băsescu, alături de PDL, în timp ce aleșii liberali și conservatori au votat împotrivă, iar UDMR s-a abținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel