CTP, un P.S. despre Corneliu Vadim Tudor

Cristian Tudor Popescu, într-un text scris recent, a abordat un subiect care săptămâni întregi a ținut prima pagină a ziarelor.

Ziaristul a vorbit despre „jurnalismul" odios pe care contiuă să-l practice Charlie Hebdo, iar la final, printr-un post-scriptum, a avut un mesaj despre Corneliu Vadim Tudor.

"Charlie Hebdo n-a murit

O plajă la malul mării, schițată din câteva linii. Un Mc panou-reclamă: „Promo! 2 menus enfant pour le prix d'un!" – adică „2 meniuri pentru copii la preț de unul!", lângă text un cap de clovn rânjind. Text deasupra: „Si près du but...", „Atât de aproape de țintă...".

Și jos, un copil cu fața în nisip, mort.

Acesta e ultimul răcnet în materie de libertate de expresie al martirilor jurnalismului de la Charlie Hebdo. Ăia pentru care astă-iarnă subsemnatul am fost etichetat drept laș, cretin, slugă a teroriștilor, gropar al presei de către distinși jurnaliști mai tineri, jesuișarliști, deoarece am îndrăznit să exprim opinia că modul abominabil în care au fost uciși, prin nimic justificabil, nu le face caricaturile altfel decât provocatoare la modul tâmp, agresive și fără urmă de umor.

Ce spune, deci, „caricatura" de mai sus? Un copil dintr-o familie de refugiați venea în Europa ca să primească pomană un hamburger, ăsta era țelul lui. Și taman când să-l înșface și să-l halească, ghinion, a mierlit-o.

Poți să fii contra primirii refugiaților în Europa, poți să fii naționalist, xenofob, antiislam, astea sunt ideologie, retorică, religie, putem discuta, dar să-ți bați joc în felul ăsta de moartea unui copil nevinovat nu mai ține de politică sau presă, ci de ticăloșia omenească în stare pură.

Ca să nu mai încapă vreun dubiu cu privire la „jurnalismul" odios pe care contiuă să-l practice Charlie Hebdo, iată încă o „caricatură": „Avem dovada că Europa e creștină". Dedesubt, un personaj biblic, cu barbă și sandale, pășind, și niște piciorușe de copil ieșind din apă. Text: „În vreme ce creștinii merg pe ape, copiii musulmani se îneacă". Aici nu mai am ce „traducere" să fac, cruzimea și prostia se îngemănează indescriptibil.

Aștept să-mi explice acum toți cei care îți zbierau în față „Je suis Charlie!" și te arătau cu degetul că n-aveai tricou cu lozinca asta, cât de bou, de sentimental și neeuropean sunt pentru că, din nou, nu gust umorul liber.

P.S.

Mult i-ar fi plăcut desenele și textele acestea lui C.V. Tudor. Căci și el se poate mândri cu nemuritoare libertăți de expresie pline de umor, ca, de pildă:

„Cu fața lui de broască țestoasă, pe Corneliu Coposu îl caută moartea pe acasă".
„Ion Rațiu și-a cărat scheletul, de la Londra la București".
„Când o să crape Mișu Bâl-Bâl, cine-o să se cațere pe tron, iapa aia a lui de Margareta?"
„Pe jidanul Iosif Sava l-a mușcat cancerul de fund".
„Toți cei care se iau de tribun, nu le-ajută Dumnezeu, vor muri până-n Crăciun"", a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

VEZI ȘI: Mircea Badea, după moartea lui Vadim Tudor: "Asta mi se pare absolut spectaculos"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel