CTP: Traian Băsescu a lovit presa într-un mod ticălos, sub centură

Ieșirea necontrolată, de joi seara,  a președintelui Traian Băsescu la întrebarea unui jurnalist de la Antena 3 referitoare la Ioana Băsescu, care ar fi încasat sume de bani de la compania Gazprom, nu a rămas netaxată de senior-editorul Gândul, CT Popescu, În opinia acestuia, Traian Băsescu nu avea dreptul să respingă întrebarea acelui jurnalist care lucrează la un "post de dezinformare și propagandă".

CT Popescu este de părere că la întrebarea jurnalistului, era îndreptățit un refuz din partea lui Traian Băsescu. "Domnul președinte se aflâ la o  conferință de presă și avea dreptul să spună că nu comentez întrebarea dumneavoastră sau nu doresc să răspund la întrebarea dumneavoastră și să treacă mai departe. O permite regula dialogului într-o conferință de presă să facă asta. Nu avea însă dreptul să facă ceea ce a făcut", a declarat CT Popescu într-o intervenție la RTV.

"Paradoxal, domnul președinte a vorbit, întrebat fiind,  de cazul premierului Ponta și al declarațiilor în cazul Adrian Năstase, care constată acum CSM-ul că au afectat independența Justiției, au lovit în prestigiul Justiției. Dar ce face domnul președinte. Există și o altă putere  în stat numită presă pe lângă Justiție. A lovit-o într-un mod ticălos domnul președinte, sub centură, această putere în stat numită presă.

În fața domnului președinte nu se găsea domnul Voiculescu cu care are dânsul de reglat niște conturi. Se găsea un jurnalist de la postul respectiv care își făcea acolo meseria, fusese trimis să pună respectiva întrebare. Iar domnul președinte din start îi spune că lucrezi la un post de dezinformare și propagandă. Și asta ce înseamnă. Înseamnă că un post de dezinformare și propagandă nu poate să trimită un jurnalist care să pună o întrebare cu un conținut real?", se întreabă CT Popescu.

"Eu știu că și un prost, și un dobitoc, și un ticălos poate să spună adevărul, sau să spună ceva interesant la un moment dat. Nu avea dreptul să respingă domnul președinte pe acel jurnalist cu întrebarea lui, pentru că domnul președinte are părerea despre postul respectiv că este cum este. Trebuia să respingă întrebarea în sine.

Este o doză mare de ilogică aici. Nu am înțeles de ce domnul președinte ar trebui să știe dacă minte sau nu postul respectiv. Este atât de informat de toate tranzacțiile notariale ale fiicei sale. Mie, normal, ar trebui să nu fie informat. E greu că stă cu toate registrele notariale în față. Deci per bază a respins atât de sigur lucrurile și atât de brutal.

Apoi, dacă ar fi așa, dacă doamna Băsescu ar fi semnat astfel de contracte, n-am înțeles cine este Gazprom, este mafia, e vreo organizație teroristă internațională? Este o companie cu legături în toată lumea, n-am înțeles de ce a trebuit să se crispeze domnul președinte...Care era ilegalitatea, care era ticăloșia, care era problema,  nu am înțeles", a continuat CTP.

"Iar față de acel jurnalist, care i-a spus la un moment dat să renunțe să mai ia bani de la Voiculescu, de la postul unde lucrează. Dar  plătește domnul președinte băiatului ratele la garsonieră unde stă sau îi plătește tratamentul mamei dacă este bolnavă, îi plătește grădinița pentru copii? Cum își permite să spună asta unui jurnalist, Unui simplu jurnalist care vine acolo să-și spune și el întrebările, să-și facă meseria", a conchis CT Popescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel