CTP îl face praf pe Băsescu: Atitudine de scelerat

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critică atitudinea lui Traian Băsescu în raport cu Lukoil, cel mai mare producător privat de țiței din Rusia, și spune că atitudinea șefului statului îl face să nu mai fie președinte al României înainte de terminarea celui de-al doilea mandatului.

„Singura întrebare pe care i-aș fi pus-o, nu domnului președinte Băsescu, ci domnului Băsescu, ar fi fost: cine este agentul acoperit, domnule președinte, dintre candidații la funcția prezidențială în România? Spuneți-ne. Și nu am fi primit niciun răspuns. De ce vă spun asta? Pentru că tot ce a spus domnul Băsescu în seara asta este echivalent cu această maimuță jurnalistică, adică introducerea în ziar a unui material menit să ia ochii, lipsit de orice consistență, un fel de bombistică de presă sau fonfleu. Nu are absolut nicio consistență ce a spus domnul Băsescu în seara asta. Dimpotrivă. Comportamentul domniei sale îl face să nu mai fie președintele României înainte de ziua aceea de 21 decembrie pe care a spus că o va exploata până în ultima secundă", a spus Cristian Tudor Popescu, joi, la Digi24.

Jurnalistul apreciază că Traian Băsescu nu are un "comportament de președinte al unei țări civilizate".

Surse: Lukoil intenționa să plece din România înainte de ancheta DNA. Benzinăriile și Petrotel, vândute grupului maghiar MOL

"Poate fi comportamentul lui Hugo Chavez, al lui Evo Morales sau chiar al lui Idi Amin Dada. E o intersecţie de Idi Amin Dada cu Hugo Chavez. Acum ce vrea să facă, vrea să naționalizeze rafinăria Lukoil? Exploatează domnul Băsescu, dacă mă întrebați în legătură cu relația cu Lukoil, exploatează o idee veche de decenii, din care Ceauşescu a trăit 25 de ani, și anume cum lucrăm cu Moscova, cum se bate domnul Băsescu cu Putin. Este absurd si periculos. Ce face domnul Băsescu este atitudinea unui scelerat. Pentru că are niște obiective în campanie, aruncă astfel de declarații care nu pot aduce nimic bun României. Lukoil trebuie să fie tratată ca orice altă companie străină sau româneacă care funcționează pe teritoriul României, trebuie supusă legilor acestei ţări, nu amenințată de şeful statului", mai spune Cristian Tudor Popescu.

Băsescu, discurs electoral

"Cum să spună şefului statului: Dacă mâine nu reia producția Lukoil, naționalizați rafinăria. Cum să spui aşa ceva?", a întărit jurnalistul, care a menționat că decizia de a continua activitatea în România aparține oricărei companii și nu îi poate dicta nici președintele, nici premierul dacă să-și reia activitatea economică. În plus, ziaristul a spus că justiția s-a sesizat și că rămâne la latitudinea acesteia să continue cercetările.

„Astea sunt metode de intersecție Chavez cu Dada. Unde suntem, în America de Sud, în Africa, ca să avem un asemenea comportament? La ce ne foloseşte nouă faptul că răcnește domnul Băsescu acum: Dacă vor să asculte de legile de la Moscova. De ce se referă la asta? Ca să adune cât de cât niște voturi pentru oameni cu discernamant limitat, care mai cred în marote, gen bătălia cu Putin", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă declarația companiei Lukoil este o formă de presiunea asupra justiției, ziaristul a răspuns: „E treaba lor, pot spune ce doresc, că relatiile româno-ruse, că se retrag, n-au decât să vorbească. Justiția trebuie să-și facă datoria, inexorabil. Justiția nu trebuie să pună un sechestru și să-l ridice după 24 de ore pentru că aşa a zis premierul României, că nu e bine", a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP: Băsescu, șef de bandă de cartier

„Lucrurile astea nu le spune numai Lukoil. Uitați-vă la fiecare ins care este ridicat, și, slavă Domnului, sunt mulți ridicați și mulți ajung la puşcărie în această perioadă, ceea ce nu e deloc rău”, a adăugat ziaristul, care a mai spus că jurnaliștii din Republica Moldova erau invidioși că în România se întâmplă astfel de acte ale justiției: „Jurnaliștii scriu, nimeni nu-i bagă în seamă”.

„CSM i-a trimis în faţa Inspecției Judiciare pe Victor Ponta și Vosganian, nu doar pe domnul Băsescu. Și vine Băsescu acum, ca un şef de bandă de cartier, şi începe să ameninţe pe acel magistrat, CSM, să vorbească de informații pe care le deţine, ca aceea cu candidatul acoperit”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta a întrebat de unde deține președintele informațiile pe care le-a precizat din dosarul Microsoft?

„Dacă nu sunt din dosar şi nu le deţine de la magistrați, din dosar, de unde le deține? Dintr-o sursă ilegală, ceea ce e grav, sau o sursă legală, dar secretă de pe teritoriul României și atunci nu poate să le jongleze ca pe "maimuţe de presă tabloidă" la TV, să se joace cu astfel informații în interesul său electoral”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel