Criză Guvern. Chirieac: În momentul acesta, USR-ul devine partid antiprezidenţial

Dan Barna / Foto: gov.ro, arhivă
Dan Barna / Foto: gov.ro, arhivă

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat evenimentele politice ale zilei care s-au succedat extrem de rapid, începând cu scandaul pe seama proiectului "Anghel Saligny", susţinut de Cîţu şi contestat de USR PLUS şi culminând cu anunţul premierului legat de revocarea de la Ministerul Justiţiei a lui Stelian Ion.  

"Apropo de această atitudine a USR PLUS. Că îl dă afară pe ministrul "boxă" de la Justiţiei (n.r. - trimitere la momentul în care PSD se afla la guvernare iar Stelian Ion, pe atunci în opoziţie, mergea în Parlament cu o boxă pentru a perturba şedinţele la care social-democraţii discutau modificările la legile justiţiei). Acest om nu trebuia să fie niciodată ministru. Totuşi, nu vi se pare că USR dă un atac la preşedintele Klaus Iohannis?

Hai să ne înţelegem: dacă USR iese de la guvernare, PSD-ul s-a jurat pe roşu că nu va susţine un guvern minoritar, iar Cîţu s-ar putea să piardă şi preşedinţia PNL, nu doar funcţia de prim-ministru. Ori domnul Cîţu e sprijinit de preşedintele Klaus Iohannis. USR-ul e adus la putere de preşedintele Klaus Iohannis, domnul Orban face negocierea aceea - că de asta i-a PNL-ul cu ciomagul în cap, că a dat principalele ministere unui partid care a luat 15% - şi în momentul acesta USR-ul se întoarce împotriva preşedintelui. 

În acest moment, e deschisă calea spre alegeri anticipate; mă gândesc că PSD-ul poate asta vrea. (...) În momentul acesta USR-ul devine partid antiprezidenţial, având acolo numeroşi lideri cu bube în cap mai mari decât clădirea aia din Ştirbei Vodă", a declarat Bogdan Chirieac miercuri seara, la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. 

Premierul l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției Stelian Ion

Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor.

„Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliției despre această demitere.

„Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (...) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăigat Câțu.

Acesta a dat asigurări că această guvernare va continua.

„Sper ca USR PLUS să aibă responsibilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, precum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși acest moment”, a mai spus premierul citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel