Criză de imagine în social media. H&M, acuzat de rasism

Val de reacții în social media, după ce H&M a publicat pe site-ul oficial o fotografie cu un hanorac inscripționat cu mesajul „cea mai cool maimuță din junglă", îmbrăcat de către un copil, un tânăr model de culoare.

UPDATE: H&M a reacționat. Compania a transmis un comunicat pentru DCNews în care a precizat ce măsuri au fost luate. VEZI AICI MAI MULT: H&M, SCANDAL RASISM. Răspuns OFICIAL al companiei. Măsurile luate

Fotografia care înfățișa copilul de culoare purtând un hanorac inscripționat cu mesajul „cea mai cool maimuță din junglă" a iscat multiple reacții în mass-media și mai ales, în social media. Unele persoane au anunțat un boicot al brand-ului, simțindu-se profund jigniți, iar alții chiar au luat apărarea cunoscutului brand, spunând că nu e nimic rasist, ori că este o greșeală nu foarte gravă, ce poate fi trecută cu vederea. Pe fondul agitației din online, H&M a reacționat, cerându-și public scuze pentru această întâmplare: „ne cerem scuze tuturor celor care s-au simțit jigniți." 

Unele persoane au mers mai departe cu acuzațiile  de rasism la adresa brand-ului, punând în oglindă fotografia în cauză, cu cea a unui alt copil de pe site-ul H&M, un copil alb, îmbrăcat cu un hanorac inscripționat cu mesajul: „supraviețuitor expert al junglei".

În prezent, produsul se regăsește pe site-ul H&M, însă fără fotografiile controversate, notează BBC.co.uk.

Printre persoanele publice care au reacționat se numără și cântărețul The Weekend, care a declarat că nu va mai lucra cu brand-ul suedez.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel