Critici dure din PSD la adresa Guvernului: Program UCIS! Propagandă, ură şi răzbunare!

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Senatorul PSD Radu Oprea critică dur o decizie luată de către Guvernul Orban.

"Start Up Nation nu mai există! Programul dedicat antreprenorilor debutanți a fost ucis. Marele absent, ministrul economiei Virgil Popescu, nu a reușit să-și țină promisiunile față de antreprenori. Pentru Start Up Nation rectificarea bugetară prevede ZERO lei. Antreprenorii din ediția a doua au rămas cu proiectele neplătite deși și ei au fost grav loviți de pandemie.

La destinele lor nu se gândește nimeni. Singura lor vină este că sunt antreprenori români. Dacă erau mari companii multinaționale atunci, cu siguranță, s-ar fi găsit câteva sute de milioane de lei pentru ele. Vă readuc aminte că trei companii multinaționale de asigurare a creditului comercial primesc 500 de milioane lei (deși acestea ar fi trebuit să se reasigure pe banii lor nu pe banii românilor).

Astăzi sunt depuse deconturi de peste 400 milioane lei, cu un mare efort din partea antreprenorilor. "Generosul" ministru Popescu a acordat o păsuire de doar 2 luni pentru amânarea îndeplinirii termenelor contractuale. Pandemia a lovit din plin firmele aflate la început de drum, fără o piață consolidată, fără resurse și unele dintre ele în imposibilitatea de a lucra din cauza restricțiilor impuse de Ordonanțele militare (HoReCa, industria de divertisment, locuri de joacă etc)", transmite senatorul social-democrat.

Radu Oprea: Am rămas doar cu incompetența lor

"Despre ediția a treia este de prisos să mai amintim. Ea este îngropată deja. În ciuda faptului că la investirea guvernelor PNL proclamau cu surle și trâmbițe că ne vor uimi cu noua ediție a Start Up Nation am rămas doar cu incompetența lor. Impotența intelectuală și de acțiune a PNL-iștilor este dovedită încă odată în cazul SUN.

P.S. Date statistice despre povestea de succes Start Up Nation:

În prima ediiție SUN au depus proiecte 19.296 de antreprenori, la finalul drumului după selectarea a 10.000 dintre ei, au fost incheiate 8.653 contracte din care 7.547 au primit finanțare. Plata a fost făcută integral de către guvernul PSD până la sfârșitul anului 2018.

Ediția a doua a constat în 33.514 de proiecte depuse, 13.005 analizate din care chemati la contractare peste 9.800 de antreprenori. Din momentul plecării PSD de la guvernare lipsesc datele statistice. Ele au fost înlocuite cu propagandă, ură și răzbunare", apreciază Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel