Cristian Preda: Statul de drept, lovit cu cinism de către USL

Cristian_Preda
Cristian_Preda

Stânga din PSD și PNL încearcă să evite riscul ca votanții lor să-i respingă la alegerile parlamentare din toamnă, urmare a condamnării fostului premier Adrian Năstase, însă prin atacul USL asupra judecătorilor din dosarul ”Trofeul Calității”, statul de drept este lovit cu cinism, susține europarlamentarul PDL Cristian Preda, într-o postare pe blogul personal.

”Pesediștii și peneliștii au transformat condamnarea lui Adrian Năstase într-un spectacol mediatic, dar dincolo de ecran se află și o intenție politică foarte clară. Compasiunea pusă în scenă după episodul sinuciderii ratate e doar fața publică a unui calcul politic cinic. PSD și PNL îl asumă fiindcă sunt în campanie electorală permanentă. Lupta politicienilor români cu deciziile judecătorești și folosirea medicilor pentru a amâna sau suspenda executarea pedepselor sunt lucruri frecvente din 1989 încoace. Acestea sunt, de altfel, unele dintre motivele care ne-au impus MCV. De fiecare dată de la Revoluție încoace, s-au bătut cu justiția acei politicieni pentru care rațiunea personală e mai însemnată decât interesul general”, scrie Cristian Preda.

În opinia europarlamentarului, atacul USL asupra judecătorilor în cazul lui Adrian Năstase este doar un calcul politic, menit a contracara o eventuală respingere a Uniunii de către electorat la parlamentarele din toamnă.

”Antonescu și Ponta și-au dat probabil seama că există riscul ca votanții lor să le întoarcă spatele, după ce au aflat că Înalta Curte a decis trimiterea la închisoare a fostului premier Năstase. Ceea ce era până ieri o bănuială e azi sentință definitivă. Îndoiala a dispărut, certitudinea poate produce daune partidelor de la putere. Așa că miniștri, avocați ai celui condamnat, medici și jurnaliști de partid tună și fulgeră împotriva judecătorilor și acuză opoziția că e lipsită de inimă atunci când afirmă că și condamnații sunt egali. Statul de drept se clatină sub loviturile cinice ale USL”, conchide europarlamentarul PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel