Cristian Pârvulescu: Coabitarea de catifea se transformă în coabitare conflictuală

Politologul Cristian Pârvulescu opinează că suntem într-o criză de regim care poate fi rezolvată doar de alegeri, iar alegerile anticipate nu sunt o posibilitate acum. Mai mult, politologul subliniază că s-a încheiat coabitarea de catifea. 

"Este o criză de regim care nu este din acest moment, suntem într-o fază acută a ei, există de multă vreme, se manifestă ciclic, este o criză a relațiilor dintre președinte și prim-ministru. Președintele încearcă să-și întărească poziția în interiorul instituțiilor, prim-ministrul încearcă, profitând de elementele constituționale, să reziste. Iată de ce suntem într-o criză de regim, probabil am depășit faza crizei de Guvern, pentru iată că majoritate există, va exista, foarte probabil, și vineri. Dincolo de asta, rămâne un conflict între prim-ministru și președinte nerezolvat, care va fi rezolvat prin modificarea Constituției. 

"La șase luni după începerea unui mandat prezidențial, coabitarea de catifea se transformă într-o coabitare conflictuală. Dl Ponta se apără, are trei ani de experiență și o altă coabitare conflictuală cu Traian Băsescu, dar, cu siguranță, va ieși slăbit din această confruntare cu președintele", a opinat Cristian Pârvulescu, la România TV.

Politologul a precizat că Klaus Iohannis a fost obligat să iasă din expectativă pentru că altfel ar fi pierdut o oportunitate pe care nu se știe dacă ar mai fi avut-o. "Din criza de regim se va ieși doar prin alegeri și cred că alegerile anticipate nu sunt posibile în viitorul apropiat", a mai spus politologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel