Cristian Diaconescu, întrevedere cu Boyko Borisov

Liderul PMP a avut o întrevedere cu Boyko Borisov, cel care a ocupat funcţia de prim-ministru al Bulgariei şi în prezent este preşedintele partidului conservator GERB.

"În marja reuniunii "The future Of Transatlantic relation" de la Sofia, am avut un dialog bilateral cu Boyko Borisov, fostul prim-ministru al Bulgariei şi în prezent preşedintele partidului conservator GERB. În cursul întrevederii am abordat atât teme privind cooperarea politică între PMP şi GERB cât şi o serie de subiecte privind securitatea şi stabilitatea în regiunea Mării Negre", transmite Cristian Diaconescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

Cristian Diaconescu: Modificarea Constituției, o necesitate imperativă

Liderul PMP a transmis, luni, un mesaj referitor la necesitatea revizuirii Constituţiei. 

Parlamentul marchează 30 de ani de la adoptarea Constituției României, după Revoluția de la 1989. Este un moment dedicat reflecției privind modul de funcționare al actului constituțional, aplicarea acestuia și mai ales, a rolului său în modernizarea societății românești.

PMP consideră că actuala putere trebuie să aibă voința parlamentară privind amendarea Constituției în Parlament. În continuare voința poporului, care s-a exprimat, prin referendumul din 2009, pentru un Parlament uninominal și scăderea numărului de aleși, la maximum 300 NU este respectată.

”Este nevoie de eliminarea tuturor ambiguităților din actuala Constituție care au creat adevărate dificultăți în funcționarea democrației din România. Este necesară o nouă filosofie de exprimare imperativă  a termenilor constituționali, care să elimine dihotomiile privind funcționarea instituțiilor statului”, consideră Președintele PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel