Cristi Mungiu continuă să se bucure de succesul filmului ,,După dealuri”

Filmul românesc  ,,După dealuri”, regizat de Cristi Mungiu, va fi în prim-planul Festivalului de Film de la Toronto, ce are loc între 6 și 16 septembrie.

[caption id="attachment_223608" align="alignleft" width="275"] Foto: Mediafax/AFP[/caption]

După succesul de la Cannes, Cristi Mungiu rămâne pe scena marilor festivaluri de film din Europa.  În cadrul Festivalului de la Toronto, povestea românească va fi prezentată alături de un film premiat anul acesta cu Palme D’Or, ,,Amour”, de Michael Haneke, conform Mediafax. Alte titluri ce vor apărea alături de ,,După dealuri” sunt ,,Something in the air”, de Olivier Assayas și ,,Pieta”, de Kim Kiduk.

Cristi Mungiu se poate mândri și cu selecția în competiția Festivalului Internațional de Film de la Vukovar, în Croația. În perioada 22-26 august, filmul ,,După dealuri” va întâlni în concurs filme produse de țări din regiunea Dunării (Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, Serbia și Ucraina), dar și din Cehia și Bosnia și Herțegovina, informeaza site-ul evenimentului, citat de Mediafax.

,,După dealuri” prezintă povestea a două tinere, care cresc împreună într-un orfelinat. Alina și Voichița, după o perioadă în care drumurile li se despart, se regăsesc într-o mănăstire izolată din România. Alina încearcă să o convingă pe Voichița să părăsească mănăstirea și să o urmeze în Germania, dar cea din urmă refuză, găsindu-și pacea interioară datorită credinței. Filmul a fost premiat în această primăvară la Cannes la secțiunile,,Cea mai bună actriță” și ,,Cel mai bun scenariu”.

Alte filme românești prezente la Festivalul de la Vukovar sunt ,,Ursul”, în regia lui Dan Chișu, scurtmetrajul ,,Spiderman, Superman sau Batman”, de Tudor Giurgiu, și documentarul ,,Școala noastră”, de Mona Nicoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel