ATENTAT în biserică. Patru morţi la un festival religios în Daghestan

Un bărbat a ucis cu arma de vânătoare patru bărbaţi în faţa unei biserici, în timpul unui festival religios în Daghestan, informează Sunday Express.

Ucigaşul nu s-a oprit şi a mai rănit alte câteva persoane.

Conform sursei citate, alte patru persoane au fost împuşcate la biserica din Kizlyar, Daghestan. Un martor a declarat că erau foarte multe persoane înăuntru, mame cu copii, persoane în vârstă. "Cred că pe noi ne-a salvat Dumnezeu că nu i-a permis atacatorului şă ajungă în interiorul bisericii" a mai declarat martorul pentru sursa citată.

Criminalul a fost împuşcat în timp ce fugea de la locul incidentului. El a fost identificat ca fiind un localnic în vârstă de 20 de ani. Informaţiile au fost confirmate de primarul localităţii, Alexander Shuvalov, şi de Ministerul rus de Interne.

Printre persoanele rănite se află şi doi poliţişti.

[citeste si]

Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut. Este vorba de un locuitor din Kizliar născut în 1995, a declarat agenţiei de presă ruse Interfax directorul adjunct al filialei locale a Comitetului de Anchetă, Rassul Temirbekov. Cotidianul rus RBK a publicat relatarea unui preot care a afirmat că bărbatul ar fi tras asupra unor credincioşi într-o biserică ortodoxă din această regiune majoritar musulmană.

'Astăzi, în jurul orei 16, am terminat slujba, iar oamenii începeau să plece. Un bărbat cu barbă a alergat spre biserică strigând 'Allah Akbar' şi a rănit mortal patru persoane', a povestit preotul Pavel pentru publicaţia citată. 'El avea asupra sa o armă şi un cuţit', a adăugat clericul

Învecinându-se cu Cecenia, Daghestanul este una din cele mai sărace şi instabile regiuni din Rusia. Ea a fost cu regularitate ţinta unor atacuri, unele revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, căreia rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus i-a jurat supunere în iunie 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel