Crește bilanțul morților la Kabul. Ultimele informații din capitala Afganistanului

Atentat la Kabul. Bilanțul morților crește, dar zborurile de evacuare se reiau
Atentat la Kabul. Bilanțul morților crește, dar zborurile de evacuare se reiau

În urma atentatului care a avut loc la aeroportul din Kabul, bilanțul morților crește.

Bilanțul morților a ajuns 85 de persoane, talibanii spunând că 28 dintre membrii săi au fost uciși în atacul afiliatului ISIL. Cel puțin 72 de civili au fost uciși în cele două explozii din afara aeroportului din Kabul, potrivit unui oficial taliban din capitala afgană și a surselor din spitale.

De asemenea, cel puțin 13 soldați americani au fost, de asemenea, uciși în exploziile de joi, cea mai gravă pierdere într-o singură zi pentru trupele americane din Afganistan de la atacul din august 2011 asupra unui elicopter Chinook care a ucis 30 de membri ai armatei SUA. În același timp, trupele americane care ajută la evacuarea afganilor disperați să fugă de conducerea talibanilor se pregătesc pentru mai multe atacuri.

Atacul de joi a fost revendicat de ISIL (ISIS) în Afganistan, Statul Islamic din provincia Khorasan, ISKP (ISIS-K), care a declarat că atacatorii sinucigași ai săi au vizat „traducători și colaboratori ai armatei americane”.

ONG-urile, acuzate de abandon

Multe ONG-uri internaționale sunt acuzate că și-au abandonat personalul în timp ce mii de afgani încearcă să părăsească țara.

Corespondentul AlJazeera Charles Stratford raportat de la Kabul, a declarat că „talibanii au recrutat mii de luptători din provincii pentru a încerca să sporească securitatea în jurul aeroportului, dar există un sentiment din ce în ce mai mare de frică și îngrozire în oraș”.

"Aceste atacuri sunt o indicație serioasă a tipului de provocări de securitate cu care se vor confrunta talibanii în lunile următoare", a spus el. 

Evacuările se reiau pe aerport

Zborurile de evacuare din Afganistan au fost reluate de urgență la o zi după ce două atentate sinucigașe au vizat mii de oameni disperați care fug din Afganistan după preluarea puterii de către talibani.

SUA declară că se așteaptă noi tentative de atac înainte de ziua de marți, data limită de plecare din Afganistan.Locuitorii din Kabul au declarat că mai multe avioane au decolat vineri dimineață.

Cel puțin 13 soldați americani se numără printre cele 85 de oameni uciși în exploziile de pe aeroportul din Kabul, revendicate de afiliatul ISIL (ISIS), Statul Islamic din provincia Khorasan (ISKP sau ISIS-K), scrie AlJazeera.

CITEȘTE ȘI   -   EXCLUSIV  Dezastru la Kabul. Cristian Diaconescu: O dilemă politică foarte importantă. Grupul G7 a ocolit-o oarecum din comunicat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel