Cozmin Gușă, despre dezbaterea Iohannis vs Dăncilă: Iohannis nu acceptă dezbaterea pentru că este comod

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a analizat la Realitatea PLUS  situația politică actuală, prefațând dezbaterea anunțată pentru marți de la Biblioteca Centrală Universitară de președintele Klaus Iohannis, care însă a refuzat să o înfrunte pe Viorica Dăncilă.

"Prea tare s-a trudit Viorica Dancila sa cheme la o dezbatere pentru care probabil ca nu este foarte bine pregatita, comparativ cu Iohannis, pe care nu l-am votat in 2014. Treaba lor de a forta atat de mult, faptul ca Iohannis nu vrea dezbatere, a fost o greseala strategica in final, pentru ca lumea se mai si uita, ca la bataie, ca tot vorbeam de judo.

Cine il cheama la bataie pe ala care are 1,90 metri, 100 de kilograme si a mai facut si sport? Pai, il cheama unul care nu a facut sport si mai mic de inaltime... Si de ce il cheama ala mai mic la bataie? Ca sa se dea in spectacol. Cam asta este comparatia, eu nefiind de parere ca Iohannis a facut prea multe antrenamente sau ca a fost un sportiv performant in cei 5 ani de mandat, dar aici socotelile sunt altele.

Si daca il tot vezi pe ala mic de inaltime si neantrenat ca il cheama pe unul antrenat si mai mare ca inaltime, incepi sa zambesti. Zici lasa, ca ala vrea sa atraga atentia ca sa apara la televizor sau in Cancan. Si, de fapt, ala mai mare, daca accepta, ii da una si ala cade jos. Asa explic eu toata strategia asta", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea PLUS.

Vezi și: Dezbatere Iohannis-Dăncilă. Bogdan Chirieac: Putea beneficia de avantajul surprizei

"Asta i-a creat un deranj lui Iohannis, care cred ca nu accepta dezbaterea pentru ca este comod. Altfel, nu vad sa aiba vreo problema sa dezbata cu Dancila niste lucruri, cred ca la final scorul era in favoarea lui. Dar are un soi de scurtosenie, asa, de sas din Sibiu, care s-a vazut si in timpul campaniei electorale. Iar faptul ca nu a trecut de 40 la suta, desi a avut contracandidati slabi, este un semnal de alarma. Sa te bati cu Dancila, Barna, Diaconu, cu asta mic si cel mai simpatic, Paleologu, nu este vreo treaba de mandrie, daca ne amintim celelalte campanii electorale. Iar pe unele le-am si condus si stiu cu precizie cum au stat treburile.

Stiu cum erau muschii lui Adrian Nastase in 2004, cand s-a batut cu Basescu, si erau. Stiu cum erau muschii lui Basescu in 2009 cand s-a batut cu Geoana si eu conduceam campania lui Geoana si Basescu avea muschi, ajutat de Statul Paralel, avea ajutatoare de efort de la Coldea si de la Maior, deci erau niste lupte acolo. Si terminam cu 2014, cand Ponta nu dovedise inca faptul ca este atat de gol si de gaunos cum a dovedit in zilele astea. Era un prim ministru de succes, cu o guvernare buna, a fost o bataie acolo. Acum nu a fost nicio bataie", a mai declarat Cozmin Gușă  la Realitatea PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel