COVID-19, risc URIAȘ pentru anumiți pacienți. Virgil Musta, semnal de alarmă: TIMPUL, factorul cheie

Medicul infecționist Virgil Musta,  șeful secției boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a transmis un puternic semnal de alarmă, valabil mai ales după 15 mai. 

”Eu sper să nu apară o revenire a numărului de cazuri, există riscuri dacă nu vor fi respectate noile reguli impuse. Se poate face o ameliorare a distanțării sociale, dar cu reguli pe care trebuie să le respectăm. Acolo unde vom merge în zonele aglomerate, să purtăm măști, mănuși, să nu folosim tot timpul mănuși, pentru că uităm de ele și riscul de contaminare e la fel de mare.” a spus Virgil Musta, la Digi24. 

Medicul infecționist a subliniat că ”pacienții cu boli cardiace cronice, pacienții cu boli pulmonare, diabeticii și persoanele cu obezitate trebuie să se ferească, deci ei trebuie să fie mult mai prudenți”. 

”Cei mai mulți pacienți care au prezentat forme severe de boală au fost pacienții cu diabet, cu obezitate și care, asociat, aveau și boli cardio-vasculare, unii chiar și pulmonare. Timpul în care au ajuns la noi a contat foarte mult, cu cât au venit mai precoce, cu atât au beneficiat mai repede de terapie. Cei care au venit în fază gravă, chiar direct pe Terapie Intensivă, au și decedat. Foarte important în managementul acestor pacienți este să ajungă într-o secție care are posibilitatea să-i trateze.” a afirmat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel