Cosma - Negulescu, probe fabricate. Orban: Visul de aur al corupților din PSD e să nu mai existe Kovesi

Ludovic Orban s-a pronunțat asupra înregistrărilor despre probele fabricate de către procurorii DNA. Liderul PNL a lansat un atac dur la adresa PSD cu această ocazie. 

Ludovic Orban a fost întrebat dacă a văzut înregistrările în care procurori fabricau probe. Liderul PNL a răspuns: ”Eu cred că există instituții ale statului care trebuie să vadă, să verifice veridicitatea acestor informații și să decidă în consecință, în conformitate cu atribuțiile. Nu cred că trebuie să fie subiectul unor dezbateri politice. Există CSM, Inspecție Judiciară, există ministrul Justiției, există Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Dacă se dovedesc a fi adevărate, evident toate instituțiile care au atribuții în domeniu trebuie să își îndeplinească misiunea constituțională și legală”. 

”Trebuie să se constate dacă sunt reale”

”Eu am vorbit în primul rând despre veridicitate. În primul rând trebuie să se constate dacă ele sunt reale. Eu nu am mare încredere în înregistrări difuzate. Nu se știe cum și în ce mod sunt preluate și sunt extrem de măsurat și prudent în a da declarații publice pe astfel de teme.” a punctat Ludovic Orban. 

Cât despre pericolul de a i se clătina scaunul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, Ludovic Orban a făcut o afirmație șocantă: ”Visul de aur al corupților din PSD este să nu mai existe doamna Koveși sau alt procuror care să continue lupta anticorupție.”

Liderul PNL a mai afirmat că ar trebui să răspundă persoanele implicate, adăugând ”nu cred că acum trebuie să te apuci să dai cu pietre în toată lumea. Niciodată nu am fost adeptul, când este vorba de orice categorie socio-profesională, al incriminării ca și grup. Fiecare om trebuie judecat individual.”

[citeste si]

”Asta n-am de unde să știu dacă au existat astfel de practici, n-am de unde să știu dacă doamna Koveși era la curent sau nu era la curent cu astfel de practici. N-am informații despre funcționarea DNA altele decât rapoartele care au fost prezentate de DNA, de percepția publică și percepția care există asupra activității DNA și a luptei împotriva corupției.” a mai spus Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel