Alertă din cauza Covid-19 în China. Încă un oraș a fost plasat în lockdown

Autorităţile din Baise, un oraş din sud-vestul Chinei, le-au ordonat rezidenţilor să nu îşi părăsească locuinţele începând de luni şi să evite deplasările neesenţiale, implementând astfel unele dintre cele mai aspre restricţii din arsenalul de măsuri folosite de această ţară pentru a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Focarul epidemiologic din Baise, un oraş care are o populaţie de circa 3,6 milioane de locuitori şi se află lângă graniţa cu Vietnamul, este destul de mic în raport cu standardele globale, însă noile restricţii, inclusiv interzicerea călătoriilor neesenţiale spre şi dinspre acest oraş se înscriu în recomandările formulate la nivel naţional în China pentru a limita cu rapiditate creşterea numărului de infectări cauzate de noul coronavirus, informează Reuters, citat de Agerpres.

Noul lockdown - implementat în regim de urgenţă în contextul Jocurilor Olimpice

Noul lockdown a fost implementat în regim de urgenţă în contextul Jocurilor Olimpice de iarnă, care au început în China vineri şi vor continua până pe 20 februarie, precum şi al aglomeratului sezon al călătoriilor interne cu ocazia Anului Nou chinezesc.

Zeci de sportivi care participă la Jocurile Olimpice de iarnă, găzduite de capitala ţării, Beijing, şi în provincia Hebei din nordul Chinei, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi plasaţi în izolare, însă probele sportive nu au fost deocamdată grav afectate.

Peste 10 provincii, regiuni şi municipalităţi din China continentală au descoperit cazuri de Omicron cu transmitere locală

Oraşul Baise, din regiunea Guangxi, a raportat 99 de cazuri de COVID-19 cu transmitere internă şi cu simptome confirmate între sâmbătă şi luni la prânz, a declarat Pam Jun, director-adjunct al comisiei regionale pentru sănătate, într-o conferinţă de presă.

Două persoane au fost infectate cu varianta Omicron a noului coronavirus, a adăugat Pam Jun, fără să precizeze varianta virală cu care au fost infectate celelalte persoane.

Cel puţin 10 provincii, regiuni şi municipalităţi din China continentală au descoperit cazuri de Omicron cu transmitere locală, însă numărul total al acestor infectări nu a fost deocamdată dezvăluit.

Au fost suspendate: activitatea magazinelor neesenţiale, transportul public şi cursurile şcolare

Locuitorii din Baise trebuie să rămână în locuinţele lor cu excepţia deplasărilor ocazionate de cumpărarea produselor de primă necesitate sau pentru a face teste de depistare a maladiei COVID-19. Totodată, ei trebuie să opteze pentru folosirea serviciilor de livrări în locul cumpărăturilor din magazine atunci când acest lucru este posibil, a anunţat televiziunea de stat chineză, citând o declaraţie a guvernanţilor locali.

Au fost suspendate, de asemenea, activitatea magazinelor neesenţiale, transportul public şi cursurile şcolare, iar redeschiderea punctelor de trecere a graniţelor internaţionale chineze a fost amânată.

Angajaţii din sectoarele esenţiale vor avea nevoie de permise speciale pentru a putea să se deplaseze în interiorul oraşului Baise.

Bilanţul oficial al deceselor asociate COVID-19 în China: 4.636 de victime

Incluzând bilanţul infectărilor zilnice din Baise, China a anunţat 45 de cazuri de COVID-19 cu transmitere locală şi cu simptome confirmate pentru data de 6 februarie, în creştere cu 13 cazuri faţă de ziua precedentă, potrivit datelor publicate de Comisia Naţională pentru Sănătate.

Provincia Guangdong din sudul Chinei şi primăriile din Beijing şi Tianjin au raportat la rândul lor cazuri sporadice şi simptomatice în ziua de sâmbătă. În schimb, bilanţul oficial al deceselor asociate COVID-19 nu s-a modificat în China şi a rămas la 4.636 de victime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel