Corina Crețu, fonduri europene: Vin banii

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat joi că banii europeni au început să vină în România, fiind acreditate toate instituţiile de management şi control, iar autorităţile române pot trimite facturi către instituţiile europene. 

"Avem aceste veşti bune, au început să vină bani europeni în România, au fost acreditate toate instituţiile de management şi control, deci acum autorităţile române pot trimite facturi. Numai în luna august Comisia a plătit 95 de milioane de euro către România şi mai avem facturi în valoare de 350 de milioane de euro care sunt în analiză şi care vor intra în România cât mai curând posibil. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut, voi merge la Guvern unde voi discuta cu premierul şi miniştrii în detaliu pe fiecare domeniu în parte care sunt problemele şi care sunt soluţiile", a spus Corina Creţu la Palatul Parlamentului după întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. 

Ea a adăugat că pe exerciţiul 2007-2013 România a ajuns la aproximativ 90% absorbţie de fonduri europene. 

"Pe exerciţiul 2007-2013 sunt fericită că am ajuns undeva la 89- 90- 91, cifra poate va varia în funcţie de corecţiile financiare şi de deciziile pe care le vor lua instanţele în legătură cu unele activităţi care sunt întrerupte, lucru care era de neconceput, în 2012 aveam 4% absorbţie, nimeni nu ar fi crezut că acest lucru este posibil. Am făcut eforturi uriaşe pentru pentru a ajunge la această rată de absorbţie care înseamnă de fapt crearea a 51.000 de locuri de muncă, mii de întreprinderi mici şi mijlocii. Sigur, în domeniul transporturilor doar 300 de km de autostradă, dar mii de drumuri judeţene au fost reparate. 1.000 de şcoli, unităţi educaţionale, grădiniţe, din acest punct de vedere cred că nu există localitate în care să nu se vadă în mod concret care sunt rezultatele aduse de fondurile europene şi tocmai de aceea trebuie să ne batem în continuare pentru ca România să aibă un buget pe măsura nevoilor de a se dezvolta şi a se reduce decalajele de dezvoltare", a menţionat comisarul european, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel