Coreea de Sud va riposta cu raiduri aeriene în cazul unui nou atac nord-coreean

coreea-de-sud
coreea-de-sud

Autorităţile din Coreea de Sud au avertizat că vor riposta cu atacuri aeriene în cazul în care Coreea de Nord va mai lansa alte atacuri asupra teritoriului din sudul peninsulei coreene, a declarat ministrul sud-coreean al Apărării, la zece zile după "Fără niciun dubiu, vom utiliza forţa aeriană pentru a riposta", a răspuns Kim Kwan-Jin, citat de Mediafax. Potrivit lui Kim, Coreea de Sud îşi va exercita dreptul la autoapărare şi "va pedepsi sever agresorul, până când sursa de ostilitate va fi eliminată".

Ministrul consideră redusă probabilitatea izbucnirii unui război între cele două Corei. "Graţie forţelor combinate ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, urmărim cu atenţie orice semn de provocare din partea Coreei de Nord şi suntem încrezători în mijloacele pentru a limita şi a împiedica orice provocare", subliniază ministrul.

În Coreea de Nord, principalele universităţi au participat în ultimele zile la "reuniunile loialităţii". În cadrul manifestărilor, studenţii au promis că vor merge pe front "sub conducerea generalului Kim Jong-Il şi a tânărului căpitan Kim Jong-Un în cazul unui conflict cu Coreea de Sud şi Statele Unite imperialiste".

Japonia şi SUA au demarat vineri cele mai importante manevre militare comune pe care le-au organizat până acum. Exerciţiile se desfăşoară în jurul insulelor nipone Shikoku, Kyushu şi Okinawa.

Citeşte şi:

Coreea de Nord va riposta fără milă în cazul unei intruziuni în spaţiul său maritim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel