Coreea de Sud, navă de luptă în Libia. Măsură împotriva pirateriei

nava-razboi
nava-razboi

Seulul a anunţat joi trimiterea în Libia a unei nave de război după răpirea, la începutul lui iulie, a unui sud-coreean şi a trei filipinezi care lucrau la un proiect hidraulic în sudul deşertic al ţării, relatează AFP. 

Nava, specializată în operaţiuni de luptă împotriva pirateriei în Golful Aden, se îndreaptă acum către Libia, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării. 

În plus faţă de efectuarea de misiuni de protecţie a navelor de război, ea se pregăteşte şi pentru toate posibilităţile, inclusiv cea de a oferi sprijin militar, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, fără să facă alte precizări. 

Cei trei filipinezi şi sud-coreeanul au fost răpiţi pe 6 iulie în cursul unui atac împotriva proiectului la care ei lucrau. 

Guvernele lor au confirmat că ei apar într-o înregistrare video distribuită în această săptămână pe reţelele sociale - difuzată şi de institutul SITE specializat în supravegherea unor grupări islamiste şi extremiste - care arată patru bărbaţi vorbind în limba engleză în faţa camerei de filmare. 

Un gardian stătea în spatele lor pe nisip, dar răpitorii nu au fost identificaţi şi atacul nu a fost revendicat. Nu se ştie când a fost realizată înregistrarea video. 

De la căderea regimului lui Moammar Gaddafi în 2011, muncitorii străini şi reprezentanţele diplomatice din Libia au fost în mod constant ţinta unor atacuri şi răpiri de către miliţii puternice sau de către gruparea jihadistă Stat Islamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel