Coreea de Nord. Trump nu exclude o intervenție militară

kim jong un
kim jong un

Statele Unite ale Americii sunt pregătite să utilizeze întreaga gamă de forță militară pentru a stopa un atac nord-coreean, a declarat marți la Seul președintele american Donald Trump. El a precizat că se axează pe utilizarea "tuturor instrumentelor disponibile în afara acțiunii militare" pentru rezolvarea dosarului nord-coreean pentru a preveni un conflict.

"Coreea de Nord este o amenințare mondială care necesită o acțiune mondială", a afirmat Trump în conferința de presă comună cu omologul său sud-coreean Moon Jae-In în finalul discuțiilor la palatul prezidențial de la Seul.

În cadrul acestei întâlniri, președintele sud-coreean i-a spus lui Donald Trump că speră ca această vizită să diminueze anxietățile sud-coreene față de Phenian și să devină un "punct de cotitură în rezolvarea problemei nucleare nord-coreene".

"Ne rugăm lui Dumnezeu să nu fie nevoie niciodată să folosim" forța militară împotriva Coreei de Nord, a declarat președintele american, citat de dpa, după ce a descris "forța" armatei americane în regiune, unde submarine nucleare și portavioane au fost trimise ca un avertisment transmis liderului nord-coreean Kim Jong-Un pentru ca acesta să sisteze programele nuclear și balistic.

"Cred cu adevărat că are sens venirea la masa negocierilor a Coreei de Nord", a spus președintele american, indicând că vede o "anumită mișcare" în acest sens din partea Phenianului și a salutat rolul "foarte util" al Beijingului în acest dosar, relatează AFP. "Da, văd unele lucruri mișcându-se", a spus el, fără să facă precizări. "Cred că progresăm mult", a mai spus el. "Sperăm că și Rusia va fi utilă în același fel", a continuat șeful statului american în cursul celei de-a doua etape a maratonului său diplomatic în Asia.

Alături de omologul său sud-coreean, el a subliniat că alianța dintre Washington și Seul este "mai importantă ca oricând", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel