Coreea de Nord: Trump, avertisment pentru Kim Jong Un

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a exprimat miercuri speranţa că negocierile inedite anunţate cu Phenianul vor putea permite întregii Peninsule Coreene "să trăiască în siguranţă, în prosperitate şi în pace", transmite AFP. El l-a avertizat pe liderul coreean că nu are de gând să stea la întâlnirea planificată la Phenian dacă discuțiile nu decurg rodnic. 

"Sper că această întâlnire va fi încununată de succes şi sunt dornic" să particip la aceasta, a declarat Donald Trump care a acceptat să aibă o întâlnire cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, în luna mai sau iunie, cu prilejul unei conferinţe de presă organizate în comun cu premierul japonez, Shinzo Abe, în Florida. 

După mai multe luni de ameninţări şi insulte reciproce, Donald Trump şi Kim Jong Un au convenit recent să se întâlnească faţă în faţă, probabil în mai sau iunie. 

Phenianul şi-a declarat disponibilitatea de a discuta despre abandonarea arsenalului său nuclear. 

Una albă, una neagră. Trump, mesaje pe Twitter 

'Denuclearizarea ar fi un lucru grozav pentru Lume, dar şi pentru Coreea de Nord!', a scris Trump într-o recentă postare. 

Liderul administraţiei de la Washington l-a avertizat însă pe Kim Jong Un. "Dacă voi considera că această întâlnire nu va fi rodnică, nu voi merge acolo. Dacă întâlnirea, când voi fi acolo, nu este rodnică, o voi părăsi respectuos", a spus el. 

Potrivit cotidianul Washington Post, directorul CIA şi secretar de stat desemnat, Mike Pompeo, a avut o întrevedere strict secretă cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pentru a discuta cadrul pentru potenţiale convorbiri între acesta şi preşedintele american, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel