Urmărește emisiunea live


Coreea de Nord. SUA, semnal pentru Kim Jong Un

Canalele de comunicare directă între Statele Unite și Coreea de Nord rămân în continuare deschise, iar Washingtonul așteaptă "un semn" din partea liderului nord-coreean Kim Jong-Un pentru discuții privind programul nuclear al Phenianului, a declarat vineri șeful diplomației americane Rex Tillerson

Tillerson a evocat deja la Beijing la sfârșitul lunii septembrie aceste "canale de comunicare" cu Phenianul, însă a fost criticat de președintele american Donald Trump, care a scris pe Twitter că Tillerson "își pierde timpul negociind".

Însă, în cadrul actualului său turneu în Asia, Donald Trump s-a arătat mai conciliant și s-a referit la "progrese" și posibile negocieri.

"Tonul președintelui este pur și simplu o oglindire a convingerii noastre că lucrurile încep să se producă", a declarat secretarul său de stat.

"Dacă vă uitați, au trecut mai multe săptămâni de la ultimul tir provocator" cu rachetă, a subliniat el. "Nu vreau însă să interpretez asta, Kim ar putea să ne surprindă mâine cu un nou tir cu rachetă", a adăugat Tillerson.

Pentru a începe să discutăm, "este nevoie, mai presus de toate, de o perioadă relativă de calm și de un semn din partea lui Kim Jong-Un că dorește o întrevedere într-un fel sau altul", a detaliat Rex Tillerson.

"Am spus că avem două sau trei canale prin care putem primi în siguranță mesaje din partea sa și prin care îi putem răspunde, și noi păstrăm aceste canale deschise", a mai spus oficialul american. "Va veni ziua în care amândoi vom spune 'OK', poate că este momentul să avem o primă conversație. Nu pentru a începe negocieri, ci pentru a avea o conversație", a subliniat Tillerson, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel