Coreea de Nord s-ar putea pregăti de război. Testează rachete cu rază scurtă de acţiune

racheta cu raza scurta de actiune
racheta cu raza scurta de actiune

Coreea de Nord a efectuat luni, ziua în care a anunţat moartea liderului său Kim Jong-il, un test de rachetă cu rază scurtă de acţiune, în largul coastelor sale de est, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

"Coreea de Nord a procedat la un tir de testare a unei rachete cu rază scurtă de acţiune, în această dimineaţă (luni) (...). Testul a fost urmărit îndeaproape de autorităţile noastre militare", a declarat un oficial guvernamental nord-coreean, citat de Mediafax.

Testarea acestei rachete balistice, cu o rază de acţiune de 120 de kilometri, nu are legătură cu moartea lui Kim Jong-il, a apreciat această sursă.

Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat să confirme informaţia.

Coreea de Sud şi-a plasat armata în stare de alertă şi a consolidat supravegherea frontierei sale ultrasecurizate cu Coreea de Nord, după ce aceasta a anunţat luni moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il.

De asemenea, Seulul a cerut aliatului său american, care menţine mobilizaţi 28.500 de militari pe teritoriul sud-coreean, să sporească supravegherea prin satelit şi avion.

Cele două Corei sunt, tehnic, în stare de conflict armat, de la armistiţiul precar semnat la finalul Războiului Coreei (1950-1953).

Relaţiile deja tensionate dintre cele două ţări s-au deteriorat în martie 2010, când Seulul a acuzat Phenianul că a torpilat o corvetă militară sud-coreeană, ucigând 46 de marinari.

Citeşte şi :

Kim Jong-il, liderul nord-coreean a murit – VIDEO

Kim Jong-un un fel de Nicu Ceauşescu. Vezi cine este viitorul lider nord-coreean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel