Urmărește emisiunea live


Coreea de Nord: ONU a luat "mirosul" banilor lui Kim Jong Un. Sancțiuni

ONU a identificat sursa banilor lui Kim Jong Un după sancțunile impuse de comunitatea internațională, ca urmare a testelor balistice. 

Consiliul de Securitate al ONU a adăugat vineri pe lista neagră 27 de nave, 21 de companii şi un om de afaceri care au ajutat Coreea de Nord să ocolească sancţiunile impuse după testele nucleare şi cu rachete de anul trecut, a declarat agenţiei France Presse un diplomat, sub rezerva anonimatului.

Pachetul de sancţiuni, adoptat la cererea Statelor Unite, este cel mai mare aprobat până acum de ONU împotriva regimului de la Phenian, precizează sursa citată.

Semne de PACE

Coreea de Sud şi cea de Nord au convenit să organizeze un summit intercoreean la 27 aprilie într-o încercare de a-şi îmbunătăţi relaţiile bilaterale şi de a reduce tensiunile militare, anunţă joi Yonhap şi AFP. 

Astfel, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, se vor întâlni în aşa-numita Casă a Păcii situată de partea sud-coreeană a localităţii Panmunjom, în Zona demilitarizată care divizează peninsula (DMZ), potrivit rezultatelor unei reuniuni intercoreene la nivel înalt care a avut loc joi în această zonă de frontieră. 

Acesta va fi cel de-al treilea summit intercoreean după cele din 2000 şi 2007, precizează Yonhap. 

Cele două părţi au convenit de asemenea să desfăşoare o reuniune la nivel operaţional la 4 aprilie, la Panmunjom, pentru a discuta despre protocolul, securitatea şi acoperirea mediatică a summitului. 

Acest summit intervine pe fondul semnalelor potrivit cărora Coreea de Nord ar fi dispusă sa discute despre programele sale nuclear şi de rachete după mai mult de un an de tensiuni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel