Coreea de Nord, la olimpiada din Coreea de Sud. Avionul cu delegația condusă de sora lui Kim Jong Un a ajuns în Coreea de Sud

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Delegația oficială care va reprezenta Coreea de Nord la Olimpiada Jocurilor de Iarnă a ajuns în Coreea de Sud. 

Avionul care a transportat delegaţia oficială nord-coreeană, printre care sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a aterizat vineri în Coreea de Sud, o istorică premieră cu câteva ore înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, anunţă AFP.

Aparatul purtând inscripţia "Republica Populară Democrată Coreeană", numele oficial al regimului nord-coreean, a aterizat pe aeroportul Incheon, în apropiere de Seul, potrivit televiziunii sud-coreene. La bordul acestuia s-a mai aflat Kim Yong Nam, şeful de stat al Coreii de Nord, potrivit protocolului nord-coreean.

Ce reprezintă orașul sud coreean

Cea de-a XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă va debuta oficial vineri la PyeongChang, în Coreea de Sud, cu ceremonia de deschidere, programată de la ora 13,00 (ora României).

PyeongChang este un district aflat în partea de nord-est a Republicii Coreea, din provincia Gangwon. Oraşul se află în preajma Munţilor Taebaek şi se află la 180 de kilometri est de capitala ţării, Seul. Localitatea se află la 700 metri înălţime faţă de nivelul mării şi este un loc prielnic pentru pasionaţii sporturilor de iarnă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel