Coreea de Nord: Japonia menține presiunea, în ciuda anunțului de stopare a testelor balistice

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Japonia îşi va menţine presiunile asupra Coreei de Nord în pofida deschiderii Phenianului pentru negocieri cu SUA asupra denuclearizării sale, a anunţat miercuri un oficial al guvernului nipon, informează dpa. 

"Nu ne vom schimba politica de a ne spori presiunile asupra Coreei de Nord prin orice mijloace, pentru a o obliga să se angajeze pe calea renunţării la programele sale nuclear şi balistic, într-o formă completă, veritabilă şi ireversibilă, şi să întreprindă paşi concreţi spre denuclearizare", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului nipon Yoshihide Suga, în cadrul unei conferinţe de presă. 

El a adăugat că Tokyo susţine declaraţia vicepreşedintelui american Mike Pence în care se reiterează politica actualei Administraţii a SUA de a-şi păstra pe masă toate opţiunile, inclusiv acţiunea militară, în timpul negocierilor cu Phenianul. 

Tokyo, în așteptarea rezultatelor

Japonia se angajează să-şi coordoneze politica în privinţa Phenianului cu SUA şi Coreea de Sud, însă nu a primit încă informaţii oficiale de la Seul despre rezultatele recentelor negocieri intercoreene, a subliniat Suga. 

Phenianul ar fi afirmat, potrivit mass-media, că nu are motive să deţină arme nucleare atâta vreme cât îi este garantată securitatea. 

Chung Eui Yong, consilierul pentru probleme de securitate al preşedintelui sud-coreean Moon Jae In, a declarat în faţa jurnaliştilor că cele două Coreei au convenit asupra organizării, în aprilie, a unei întrevederi între Moon şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel