Coreea de Nord, criză. Atac la Trump: SUA ar trebui să știe

kim jong un
kim jong un

Un nou atac la SUA. Potrivit principalul cotidian de la Phenian, Rodong Sinmun, citat de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, Statele Unite împiedică dezgheţarea relaţiilor între cele două Corei.

"SUA îşi repetă promisiunea de a nu relaxa presiunea şi sancţiunile maxime până când Nordul nu renunţă la programele sale nuclear şi balistic. Aruncă apă rece într-o atmosferă de reconciliere", se afirmă într-un comentariu publicat de ziarul citat.

Criticile vin după ce Phenianul şi Seulul au reluat săptămâna dialogul direct, pentru prima dată după doi ani, ca urmare a iniţiativei liderului nord-coreean, Kim Jong-un, de a permite negocierea participării unei delegaţii din ţara sa la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc luna viitoare în Coreea de Sud.

Rodong Sinmun adaugă avertismentul că există şi alte opţiuni pentru conducerea de la Phenian, care pot fi urmate la momentul potrivit, împotriva unui eventual atac preventiv din partea Washingtonului.

Comentariul de luni a urmat la numai o zi după un altul, prin care Nordul a respins aprecierea preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in că omologului său american, Donald Trump, trebuie să i se recunoască meritul de a fi sprijinit redeschiderea dialogului inter-coreean. În acelaşi timp, Coreea de Nord a ameninţat abia voalat că s-ar putea reveni asupra deciziei de participare la Jocurile Olimpice: "Ar trebui să ştie că trenul şi autobuzul pentru transportul delegaţiei noastre la Olimpiadă sunt încă la Phenian".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel