Coreea de Nord ameninţă Seulul cu război nuclear

coreea de sud
coreea de sud

Coreea de Nord avertizează că exerciţiile militare comune americano-sud-coreeane ar putea declanşa un război nuclear în regiune deoarece Sudul a început manevrele militare în contextul persistenţei tensiunii la aproape trei săptămâni după bombarea de către Coreea de Nord a insulei sud-coreene Yeonpyeong.

Manevrele navale efectuate de Sud se vor desfăşura de luni până vineri în 27 de locuri, informează Associated Press, citat de Agerpres. După atacul nord-coreean asupra insulei Yeonpyeong, Coreea de Sud a efectuat exerciţii militare comune cu SUA şi a continuat cu exerciţii de artilerie, în pofida avertismentului Coreii de Nord că aceste manevre vor agrava tensiunea.

Un comandant al Statului Major sud-coreean a încercat să diminueze semnificaţia exerciţiilor militare din această săptămână, afirmând că ele sunt manevre de rutină şi nu se vor desfăşura în apropierea graniţei maritime disputate de cele două Corei, unde a avut loc atacul luna trecută.

Coreea de Nord a acuzat de asemenea Sudul de colaborare cu SUA şi Japonia pentru a intensifica presiunea asupra Phenianului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel